Opel Zafira 2.0 DTi-16V Comfort (2001)
Uitvoering | Zafira 2.0 DTi-16V Comfort |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De eerste 12.000 kilometers zitten erop en de Zafira bevalt mij tot nu toe goed. Reden tot (weer) een aanschaf van een diesel was veranderende werkomstandigheden.
Positief ervaar ik het grote praktische gebruiksgemak (MPV eigen). Hierbij valt de goede toegankelijkheid op via al de deuren en de royale beenruimte achterin. Ik vind het een stevige no-nonsense auto waarbij ik mij deels kan scharen bij enkele andere inzenders en deels niet. Ja, hij is niet echt stil en hij heeft zo nu en dan rammels op slecht wegdek bij de deurpanelen. Bovendien is hij niet superzuinig in gebruik (1:14) Dat er op dit moment zuiniger en stillere diesels zijn is bekend, maar die zijn voorlopig voor het grootste deel alleen voor leaserijders weggelegd, die dan ook sneller tot klagen geneigd kunnen zijn.
Heb zelf al vele diesels gehad in het verleden (VW, Audi en Mercedes) en die waren echt niet sterker of gecultiveerder. Wel zuiniger overigens. In de laagste versnellingen pikt de motor niet snel op. In de hogere versnellingen heb je wel voeldoende trekkracht tot je beschikking. Verder zit de stoel best goed en de verstelmogelijkheden van het stuur zijn prima. Wagen ligt goed op de weg; een echte auto waar ik nog jaren plezier van hoop te hebben.
Tot nu toe geen problemen ervaren.