Opel Zafira 2.0 DTi-16V Comfort (2001)
Uitvoering | Zafira 2.0 DTi-16V Comfort |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Dit is mijn eerste en waarschijnlijk laatste MPV, de ruimte in de auto is niet veel groter dan die van mijn vorige auto.
De dieselmotor is erg rauw zeker vergeleken met de huidige generatie common-rail dieselmotoren.
De trekkracht is niet bepaald om over naar huis te schrijven, in de eerste versnelling heeft de auto moeite weg te komen, erg vervelend als je zwaarbeladen op een helling staat (spinning wheels).De auto rijdt lekker tussen de 80 en 130 km/h dan is er voldoende trekkracht en is de motor redelijk stil.
De stoelen zijn erg hard en bieden nauwelijks zijdelinge steun, de stoel gaat bovendien niet ver genoeg naar achteren waardoor ik bij ritten waarin veel moet worden gekoppeld rugklachten krijg; mijn lengte is 1.84m (Opel biedt overigens wel de mogelijkheid stoelverlengers te monteren).
Ook de verstelling van het stuurwiel is beperkt, dit staat erg hoog wat niet bijdraagt tot het comfort.
De extra twee stoelen achterin (totaal 7!) zijn erg handig voor gebruik bij korte ritjes.Ook de hoge instap is comfortabel.
De auto ligt niet strak op de weg, een snel bochtje nemen is dus levensgevaarlijk (en niet alleen omdat je door gebrek aan stoelsteunen waarschijnlijk op de passagiersplaats beland)
Het gemiddeld verbruik ligt op 6,7 liter per 100 km.
Regeling van turbo defect.
De auto is hiervoor maar liefst drie keer voor terug geweest (totaal zo´n twee weken in de garage).
Diverse kleine defectjes zoals:
-Defecte motorkapvergrendeling
-Brommende ventilator
-Rammel bij remmen (moet nog worden gerepareerd)
-Stinkende airconditioning
-Piepende ruitenwissers
-Startproblemen
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee