Opel Zafira 2.0 Di-16V Elegance (2000)
Uitvoering | Zafira 2.0 Di-16V Elegance |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Mijn eerste lease-auto... En de eerste MPV, want het gezin moest erin passen (ik kwam vanuit een 205 Gti). Toen de Zafira na 3 jaar en 150.000 km uit de lease kwam, heb ik hem zelf overgekocht, want ik heb nog nooit zo"n probleemloze auto gezien. 1 Lekke band in 3 jaar, verder hoegenaamd NIETS. De reguliere beurtjes, met bij 150.000 een nieuw brandstof/lucht sensor, verder standaard!
Hij is niet snel, deze ongeblazen diesel. Daarom trap ik hem vaak helemaal tot de bodem, maar hij geeft geen krimp; gemiddeld 6,7 liter per 100 kilometer verbruikt hij daarbij. En in de bochten haal ik ze trouwens allemaal weer in door de prima wegligging, dan lijkt het weer helemaal geen grote auto. Maar intussen zit je wel wat hoger, met een goed overzicht. Dat valt me altijd weer tegen wanneer ik in een gewone sedan stap...
Het Flex-7 systeem is ook ideaal; kiezen tussen 7 zitplaatsen of een hoop bergruimte. Vakanties van 7.000+ kilometer met 6 personen & bagage zijn ook geen punt, al 4 keer probleemloos!
Ik heb veel gehoord over problemen met dit model, maar de mijne is met zorg in elkaar gezet. Na 3,5 jaar en 170.000 km komen er af en toe wat rammeltjes naar voren, en er zit een stress-scheurtje in het voorruit. Verder 0,0 pijn; een heerlijke auto.
Mijn volgende wordt trouwens een snelle luxe, want dit is toch niet echt het imago dat ik nastreef; een Jaguar S-type ofzo wel, nu de kinderen wat groter worden.
brandstof/zuurstof sensor vervangen bij 150.000
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee