Opel Zafira 2.0 Di-16V Elegance (2000)
| Uitvoering | Zafira 2.0 Di-16V Elegance |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik koos voor de Zafira vanwege de prijs en de ruimte (7pers). In de afgelopen twee jaar een trouwe bondgenoot met veel ruimte en een uitstekende hoge zit. Dat laatste zal ik nog missen in mijn volgende auto. Wat mij erg stoorde was de traagheid en de lage topsnelheid. Keer op keer op de linker rijbaan het gas in trappen en iedereen zit achter je te dringen. Vervolgens ga je naar rechts en als je dan eindelijk op snelheid bent haal je de auto"s weer in die sneller konden optrekken maar uiteindelijk niet zo hard wilden rijden als jij. Een paar vreemde elektronische storingen gehad en een keer is de pedalenbrug recht gezet. Qua zit en comfort een geweldige auto maar geen uitstraling, een handmatige airco is erg karig voor dit model. Uiteindelijk 3 keer in twee jaar alle zeven stoelen gebruikt en slechts 1 keer de maximale laaddiepte van 140 cm. Dit alles is voor mij een reden om toch weer terug te gaan naar een lager model. Vanaf augustus 2002 dus een Citroen C5 Ligne Prestige HDI 110PK.
Tot nu toe heb ik de volgende problemen gehad:
tussen de 60.000 tot de ton langdurig last van een brandend motormanagement lampje. Storing ergens in de schakelaar van het rempedaal die de cruisecontrol uitschakelt of het cirquit dat daarbij hoort. Garage kon de storing niet verhelpen. Na nieuwe software was het grotendeels weg. De laatste storing was rond de 125.000 en betrof het ABS lampje, was na een beurt weer verholpen.
Verder een probleemloze auto.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Zo wild waren de jaren nul bij Opel: Speedster en Zafira OPC

Opel Zafira 2.2 automaat - 2001 - 510.241 km - Klokje Rond