Opel Zafira 1.8i-16V Elegance (2002)
Uitvoering | Zafira 1.8i-16V Elegance |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Vervanging Nissan Tino
De Nissan 1.8 was een prima auto,speciaal gekocht als hoogzitter,i.v.m. rugklachten.
Vrienden van ons hebben een Zafira 1.8.
Toen wij deze auto eens goed bekeken hadden,viel ons op dat deze A)meer vermogen had Nissan 115pk Opel 125pk B)een stuk completer was dan de Nissan Traction control,cruise control,een boord computer een mooier dashboard,2 extra stoelen onder de vloer,mistlampen voor en (nog)meer beenruimte achter(mijn oudste is nu 1m95 en past beter in de Zafira dan in de Tino.Ok, deze heeft een nieuw waarde die 8000 euro hoger ligt dan de Nissan,iets wat in de occasion prijs enigszins terug vindt.
De Opel verbruik iets minder dan de Nissan 1/12 tegen 1/10 max 1/11.
Tot nu toe 1 vakantie naar Oostenrijk geweest,de auto deed het eigenlijk prima,veel opberg ruimte,zat echt comfortabel.Door hoge snelheden gemiddeld 145km/u reed deze 1/12.Er was nog even een ratel in de automaat,dat bleek een te kort aan olie.Verder nu 8000 km verder, uit voorzorg 4 nieuwe banden geplaatst om de winter veiliger door te komen,de vorige banden waren net boven het apk limiet.Verder geen klachten.Opel heeft zeker een lekker rij comfort.Heerlijk,beide auto's zijn aan te bevelen maar de Opel is moderner,luxer,vlotter en nog iets ruimer.Rond februari wil ik de distributieriem vervangen.
Distributie snaar
Ik had nog 11000 km van de 60.000 km of nog 3 maanden (van de voor geschreven 4 Jaar)kunnen rijden tot 1 mei 2012 voor deze vervangen moest worden.Aangezien ik bij de dealers steeds offertes kreeg waar men o.a. de waterpomp niet mee rekende,was het de vraag wat de vorige eigenaar gedaan had, de goedkopere versie 267.75 euro of 450 euro met spanrollenset,waterpomp,etc...Heb ik maar voor de laatste gekozen.Verder had ik ook nog 1 wisser arm laten vervangen.Kosten totaal 501 euro.Persoonlijk vindt ik een interval periode van 60.000 km aan de lage kant.
Grote beurt
Eerst een maand geleden een achteruitrij camera geplaatst.100 euro.
Na de strenge vorst periode was de accu stuk.Kosten 130 euro.Eerste grote beurt en APK na de garantie periode.Gelukkig heb ik een kennis auto monteur die bij een dealer werkt.Scheelt in kosten.130 euro.Dat kan geen kwaad met een Zafira.Apk afkeur:motor steun afgebroken.kosten 120 Euro incl. volgende kosten die de komende maanden er aan komen,Uitlaat rot precies op aansluitstuk midden en einddemper,alleen materiaal al:rond 380 Euro.Maar we hebben nog even.Ik kreeg al eerder van Zafira rijders te horen dat de onderdelen best prijzig waren.