Opel Zafira 1.8i-16V Elegance (2000)
Uitvoering | Zafira 1.8i-16V Elegance |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Sinds november bezit ik een Zafira 1.8i Elegance van het bouwjaar maart 2000. Dit is de 115pk uitvoering. Als ik het goed heb is deze motor vanaf juni 2000 leverbaar met 125pk. Eigenlijk had ik liever een Japanner aangeschaft (heb ik zeer goede ervaringen mee), maar aangezien Opel in deze klasse voor mij de meest praktische auto produceert op dit moment, toch maar besloten deze Zafira aan te schaffen. Ondanks wat kleine probleemjes bevalt de auto me prima. Met mijn lengte van 2 meter is dit een prettige auto om in te zitten. De stoelen zijn stug en de zittingen misschien iets aan de korte kant, maar ik ervaar dit niet als onprettig. De bagageruimte (met 2 laatste stoelen ingeklapt) is riant te noemen. Als je ziet wat er allemaal in past! Er zit flink wat pit in de motor, echter het motorgeluid op de snelweg zou wat minder mogen.
Vergeleken met mijn vorige auto, een Nissan Primera Estate 1.6i, is de Zafira een stuk minder comfortabel. De Opel is stugger geveerd. Met de wegligging is verder niets mis. Kortom de Zafira is een prettige auto om in te sturen en ik hoop hier nog de nodige jaren plezier aan te mogen beleven.
Update 17-11-2004:
Zafira ingeruild op een Nissan X-Trail, review hiervan volgt later. Ondanks de hieronder vermelde problemen kijk ik met plezier terug op 3 jaar rijden in de Zafira.
Ik was echter toe aan iets totaal anders.
- Stoelframe bestuurderszijde gescheurd;
- Vocht achter koplamp;
- Stabilisatorstang rechtsvoor versleten;
- Motor achterruitenwisser defect;
- Schakelaar in portierstijl linkerdeur defect;
- Vastlopen achterremmen;
- Radiateur lek.