Opel Zafira 1.8i-16V Comfort (2000)

Uitvoering | Zafira 1.8i-16V Comfort |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Hallo Zafiria
omdat onze fabia niet lekker remde en bij elk stoplicht uitsloeg zijn we op zoek gegaan naar een andere grotere auto.
eisen lijst
- groot
- snel
- lomp
- en niet te duur
na een maandje spuren op het net kwamen we "oma", zoals we haar nu noemen, tegen bij een dealer en over de prijs hebben we het maar niet want het was zo goed als oversteken. Tijdens de proefrit verbaasde we ons over de ruimte na 10 min lag onze dochter te pitten achterin. verliefd op het eerste gezicht deze zafira werd het.
mmm vreemd lampje
tijdens onze vakantie hebben we genoten van "oma" ze bromde wat kraakte wat maar bracht ons overal waar we wilde op de terug weg ging het motor lampje branden balen je weet niet wat het is en je wil naar huis. vervolgens liep de tank meter snel naar 0. dus bij de pomp ervan af en hup de meter liep weer op. geen last meer van gehad maar het lampje bleef branden dus naar een "mannetje" om uit te lezen fout in de bobine of de gasklep rep. 250 en 950 eurie. systeem gerest en afwachten maar 2 dagen later lampje is er weer en terug naar het mannetje auto uitgelezen de bobine (overslag in cilinder 2) dus die maar vervangen. het verbruik is nu weer normaal 8.9/9.1. de afwijking van de benzine meter kon 2 oorzaken hebben 1 vacuum in de tank of een verstopte koolstoffilter deze zit verstopt in het rechter spatbord en vervangen kost 250 euro dus we rijden door in de hoop dat het eenmalig was
velgen en grill
de auto rijd heerlijk en we genieten volop van oma, alhoewel ze sinds het vervangen van de bobine stationair niet echt lekker op dr gemak is voor me gevoel.
sinds ik de auto heb irriteer ik me aan plastic wiel doppen en de dodelijk saaie zwarte grill. Dus voor kerst wil ik velgen en een andere grill. Op zoek op het net en voor een appel en een ei de standaard opel velgen en de mooie chrome grill van het model 2003 gekocht en gemonteerd.
Volgens sommige ben ik erg overdreven met de auto ik was em 1x per week en hou hem schoon van binnen en ben scherp op het verbruik en hou de vloeistoffen op peil mijn vorige auto kreeg 1x per jaar een wasbeurt en bij de apk keken ze rest wel na.
Wat mij opvalt is dat het verbruik oploopt naar 9.5/10.1 winter? banden? iets anders. even langs het mannetje. niets aan de hand volgens hem.
Auto blijft koud!!!!
Nog steeds dik tevreden "oma" is meer een begrip geworden dan dat ze auto is zelfs de kinderen vinden het leuk om "oma" te onderhouden onderweg vanaf school word de dag verteld want "oma" moet het ook weten. Via een buurman bij een garage terecht gekomen waar monteurs van de opel bij klussen dat was nodig aangezien "oma" koud bleef thermostaat kapot deze vervangen. Tevens legde de monteur uit dat de onregelmatigheid bij stationair lag aan de goedkope bobine voor een paar euro meer had er een originele in gekund kan geen kwaad wat hij ook vertelde was dat de auto heel onderhouds gevoelig was er gaat niet veel kapot maar je moet wel regelmatig en goed onderhoud doen anders zou de auto voor veel en dure problemen kunnen zorgen. "oma" word weer warm voor 150 euries dus we kunnen weer. volgende week nieuwe bandjes er onder alles weer tip top
Banden
Banden besteld via het internet kleber all weather banden. bij mijn vorige auto was ik er dik tevrede over dus ook voor oma 4 nieuwe schoenen :-). Bij de bandenboer kwam ik van een koude kermis thuis de klebers zouden de alle prestaties van de auto te niet doen het zou een onverstandige zet zijn onder opel alleen michelin banden aldus hem maar ik ben eigenwijs en ze gaan er gewoon onder.
de auto is steeds een beetje onrustiger en start ook lastig.
airco beurt
ff de airco een beurt laten geven was nodig hahah word nu gewoon lekker koud. dankzij een actie een koopje 50 eurie voor een uitgebreide beurt.
verder is oma toe aan een groot onderhoud ze is de laatst tijd wat minder aan het presteren.
apk en groot onderhoud
een uitgebreide onderhoudsbeurt alles wat je maar kan bedenken is gebeurt 3,5 uur is die met oma bezig geweest olie remvloeistof, koelvloeistof ect. de bougies hadden vervangen moeten worden bij het vervangen van de bobine dit is toen niet gebeurd waardoor de bobine een soort tik heeft gekregen maar hij werkt nog wel gewoon maar als de auto slecht blijft starten moet hij wederom vernieuwd worden das minder maar ja kan erger. ook werd de multi riem vervangen die stond op knappen vervolgen ook de stuurbekrachtingspomp en het gaskleppenhuis gereinigd en oma was weer als nieuw. gelijk de apk maar laten doen een rem leiding was een twijfel maar dat is een bekend probleem bij deze auto's schijnt. zelfs een steekproef doorstaan dus helemaal in orde oma kan nog 10 jaar mee met de nodig zorg uiteraard maar die krijgt ze hier wel. Over drie maanden op vakantie naar de ardenne, dan kop italie en terug via de eifel ik ben erg benieuwd volgens de monteur geen enkel probleem.