Opel Vectra Stationwagon 2.2-16V DGi Cosmo (2006)

Uitvoering | Vectra Stationwagon 2.2-16V DGi Cosmo |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Opel Vectra 2.2 DGI Aut. Executive richting 2 ton
Begin 2010 als opvolger van een lease BMW 318 station een Vectra gekocht. Ik rij bij voorkeur automaat daarom gekozen voor 2.2 DGI automaat met leer, kleuren navi en alles wat er verder opzit.
Gekozen voor een ex-lease auto met veel km-s en dus goede prijs. Als alternatief gekeken naar een aantal stations maar combinatie van komplete auto met veel ruimte (ook voor opgroeiende kinderen achterin) en goede wegligging met fantastisch comfort gaf de doorslag.
Ben tot nu toe na twee en half jaar en 40.000 km heel tevreden, net terug van weekje vakantie in Schotland en hij doet het nog supergoed. Comfort van deze auto is super. Automaat is "Amerikaans", dus verwacht geen scheurijzer. Eenmaal op snelheid (ook 180 dus) rijdt hij heerlijk stil en rustig.
Ik heb de auto zonder garantie gekocht, wel twee nieuwe Michelin Primacy banden. Daarnaast 4x velgen + winterbanden (Michelin)
Verder onderhoud:
06/10: 159.000 Klein onderhoud
03/11: 175.500. Klein onderhoud + wiellager voor
10/11: 187.700. Accu vervangen
03/12: 191.300. Groot onderhoud met vervangen automaat bak olie
08/12: 195.000. Vervanging hogedruk benzine pomp
De hogedruk benzine pomp schijnt bij deze motoren vaker voor te komen na 180.000 km. Dure reparatie a 750Euro. Verder dus nog geen verrassingen.
Ik ben van plan de komende jaren door te rijden met deze auto, hij bevalt heel goed. Het aantal km/jaar zal niet zo hoog zijn daar we voor de lange afstanden normaal een kleine Alfa Mito diesel rijden.
Wordt vervolgd!
Voorveren defect
Ook een typisch Vectra defect als ik het goed begrepen heb......of moet ik zeggen een typisch Nederland defect. Het kan toch niet anders dan dat dit iets te maken heeft met de 100.000 verkeersdrempels welke in Nederland onze wegen sieren....Anyway al langere tijd hoorde ik een soort klapperend geluid rechtsvoor als ik over bestrating reed. Ik kon niet uitvogelen wat het was dus de gang naar de garage gemaakt. Inderdaad springveer rechtsvoor gebroken. Ik laat wel gelijk beide veren voor vervangen. Nu maar hopen we we voorlopig weer vooruit kunnen. Verder geen klachten over de Vectra, rijd echt super!
Weer 10.000 km verder
Tja, weinig te melden! In het voorjaar weer een beurt bij de Opel garage laten doen. Eigenlijk geen bijzonderheden. Ik had na 50.000 km zo langzamerhand wel iets verwacht van remblokken of schijven maar nee, geen bijzonderheden. Verder bij Lafaire Eindhoven twee nieuwe voorbanden laten monteren voor in totaal 160 Euro. Da's mooi en weinig geld.
Gemiddeld verbruik is zo'n 1:10 met veel rijden in de stad. Op de snelweg (A2) 1:14.
Ben trouwens benieuwd naar ervaringen van andere rijders met deze auto met hogere km-standen (200k+). Ik heb specifiek voor deze motor gekozen (geen dstributieriem) en ook geen diesel (toch wel veel onderhoud als ik het zo lees) dus ben benieuwd hoe het verder gaat.
Straks tijdens de vakantie uitgebreid door Europa toeren! Precies waar deze auto voor gemaakt is.
Verkocht!
Tijdens de vakantie flinke tocht gemaakt via Duitsland, Zwitserland, Italie en via Frankrijk weer terug. Auto heeft zich prima gehouden, geen klachten. Toch tijdens de vakantie wat om me heen gekeken voor een opvolger. Eerst maar eens de Vectra op marktplaats gezet en binnen twee dagen voor een goede prijs verkocht!
De Vectra was een prima auto waar ik met veel plezier en in comfort mee gereden heb!

Opel Vectra Wagon 1.8-16V Executive Let op Automaat Schakel niet
- 2008

Opel Vectra 1.8-16V Business Trekhaak Cruise Control Elektrisch pakket All in Prijs Inruil Mogelijk!
- 2005

Opel Vectra GTS 2.8 V6 OPC *Leder Recaro* Handbak, 256PK, Stoelverw. + koeling, 19" LMV, Xenon, PDC V+A
- 2006