Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Temptation E. (2007)

Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Temptation E. (2007)

UitvoeringVectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Temptation E.
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

De auto staat nog bij de garage voor de afhandeling van de benodigde papieren maar de dealer heeft mij vast de foto’s gestuurd. Deze wilde ik jullie niet onthouden. De keuze is op de Vectra gevallen door de complete uitrusting in verhouding met bijv Volkswagen.Ook even naar de nieuwe Mondeo gekeken maar de levertijd en de opties werden toch iets teveel van het goede. De auto is zeer compleet, ik heb alleen de zonneschermen, en de in 1000 verschillende verstelbare betuurdersstoel niet besteld, voor de rest zit alles erop. Ook de ruimte speelde een grote rol. Ik heb nog getwijfeld tussen en station en een SUV maar de auto zoals ik hem zag op de RAI heeft de doorslag gegeven. Ook de kleur was erg mooi, een zwarte met beige leren bekleding is een plaatje maar met kinderen... Deze kleur is Peacock Green en zwarte leren bekleding en die zie je niet echt veel, dus een aparte verschijning. Meestal zwart of grijs maar deze kleur is echt mooi en uniek. En met 18 inch velgen (dus ook verlaagd) een echte ’vette’ auto!! Wij kunnen ook niet wachten tot we de eerste kilometers maken.Ik hou jullie op de hoogte en als er mensen zijn die al ervaring hebben met deze uitvoering dan verneem ik het graag.

De eerste 1500 km.

Afgelopen vrijdag eindelijk de auto op kunnen halen, en het is ons zeer goed bevallen. De auto rijdt zeer goed, comfortabel, soepel schakelende automaat, geen bijgeluiden of kraakjes en de diesel hoor je van binnen niet. Het is wel even wennen met de richting-en ruitenwisserschakelaar, maar dat went vrij snel en het werkt prima. Ook de Bi xenon met bochtenverlichting is optimaal en het scheelt echt veel zicht. De blutooth werkt goed, ik heb 2 verschillende telefoons ingesteld en hij schakelt probleemloos over en ik heb zoals andere revieuws vermelden geen probleem met ruis oid. Men verstaat mij goed en de ontvangst is ook duidelijk. Druk bezig met de boekjes van de auto, en met name van het DVD 90 navigatie systeem, zo uitgebreidt maar wel duidelijk omschreven. en van het ingebouwde DVD entertainment systeem.

Update 8000 km

Het verbruik is inderdaad minder geworden, nu rij ik ongeveer 1:15 a 16 enkelt op de snelweg en das niet verkeerd.
In de stad is het natuurlijk altijd duurder al vind ik dat 1:10 a 11 niet verkeerd is voor zo een auto, met meestal de ventilatie op auto. Wel even een opmerking hierover, is het mogelijk dat de auto sneller beslaat op de stand auto? Ik merk wel dat de ventilatiestroom van lucht meer is door de roosters bij het voorruit als dat je dat uitschakelt. Ik laat de instelling wel op normaal. Nog steeds zeer tevreden over de auto.

Geen echte problemen maar het verbruik ligt hoger als normaal, nu rij ik op een volle tank amper 600 km. Het is een automaat en die verbruikt iets meer, maar zoveel meer...... Is dit altijd zo in het begin, we hebben nu ruim 1800 km gereden. Kan iemand mij daarover iets meer vertellen?

10,0