Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Temptation E. (2007)
Uitvoering | Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Temptation E. |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na lang beraad heb ik uiteindelijk gekozen voor de Vectra SW 150 pk. Ik wilde een ruime auto, met lichte leren bekleding, zwarte lak en een beetje ruim in de accessoires zonder al te veel bijtelling.
In mijn hart had ik de keuze al gemaakt: de Passat Variant 140 pk diesel, mooie representatieve auto, goede kwaliteit van materialen en afwerking, echter, zoals meerdere reviewers al hebben opgemerkt, zijn opties op deze auto erg prijzig. Dus toch nog even verder gekeken.
Op de dag waarop ik de beslissing wilde nemen, ben ik nog een paar dealers langs geweest, als laatste langs Opel. En ik wist het eigenlijk al: een Opel zou het niet worden: geen uitstraling!
Maar eenmaal in de showroom begon de verkoper te vertellen over de Vectra Executive met alle toeters en bellen die er standaard op zaten... lang verhaal kort: na een hele dag met een vectra op stap te zijn geweest, wist ik het: dit wordt ’em! Complimenten voor George van Siton Drachten.
Ik heb hiervoor een S60 D5 gehad, lekker pittig, maar met de ruimte achterin was het behelpen, dus ging mijn voorkeur uit naar de Vectra 150 pk diesel.
Vanwege de lease was de automaat gratis. Het is een lekker ruime auto, vanwege de zwarte lak en de lichte leren bekleding een plaatje om te zien. De motor snijdt als een mes door de boter, veel soepeler dan de D5.
Navigatie DVD90 werkt perfect en standaard 9 speakers!
Bluetooth voor de telefoon is ook handig. Prima via het stuur te bedienen. Alleen de verstaanbaarheid is slecht; de volvo had een zwanehals als microfoon en da gaf geen enkele ruis tijdens het autorijden. De weggewerkte microfoon in de Opel ruist verschrikkelijk. gaan we naar laten kijken. Iemand ervaring?
Ik mis de Volvo-stoelen wel: er zijn geen betere stoelen dan die. De stoelen in de Vectra zijn redelijk hard, en glad vanwege de leren bekleding. En de rugleuning is onderin vreemd gevormd: het onderste gedeelte ligt ver terug, terwijl vlak erboven de leuning te ver naar voren steekt. Te weinig ondersteuning. Wennen wellicht.
Verder vind ik de banden nogal rumoerig. Het zijn Continental Sport 225/45/17 inch. Hiermee worden Opels standaard afgeleverd werd mij verteld.
Op de site www. stillebanden.nl zijn ze even stil als de Michelin’s die ik er graag onder had willen hebben, maar omruilen kostte 700 euro (vraag míj niet waarom...vraag het Athlon, de ’beste’ leasemaatschappij van Nederland.) dus dat zat er niet in. Over een jaar nieuwe banden, heeft iemand een suggestie?
De versie die ik heb is de 2008. Tijdens de bestelling was de door mij bestelde 2007-versie niet meer leverbaar: bij de 2008 krijg je gratis de volgende extra’s: elec. inklapbare spiegels, andere lm-velgen, autom inschakelbare verlichting als het donker wordt en donker getint glas aan de achter- en zijramen. Gelukkig zijn deze zwarte ramen vervangen door gewone doorzichtige, anders heb ik het gevoel als begrafenisondernemer op pad te zijn. Misschien zijn anderen een andere mening toegedaan. Helaas waren de zonneschermpjes tbv de zijramen achter niet meer mogelijk op deze 2008, wat mijn kinderen erg jammer vonden.
Kortom: een ruime auto, met luxe uitstraling door alle opties en leren bekleding en zwarte lak. Maar het comfort had ik hoger ingeschat. Dus al met al positief maar op sommige punten kritisch.
Foto’s volgen nog.
27-11-2007:
Auto rijdt prima! We hebben even aan elkaar moeten wennen, vooral de zitpositie in de stoel, maar het gaat steeds beter. Het stugge en harde leer is soepeler geworden.
Ik heb een stel op maat gemaakte originele Opel Vectra zonweringen tbv de zijramen vd passagiers aangeschaft: passen naadloos en ziet er goed uit. Gekocht via Opel Duitsland. Kost wat, maar heb je ook wat.
Bij aflevering: Scheurtje van 15 mm in de hemelbekleding: wordt nog naar gekeken door de dealer.
Elec. spiegels klappen niet terug in juiste stand.
De tweeters resoneren als de radio wat harder staat.
Microfoon van de telefoon zit weggewerkt achter een roosterje tegen het dak: te veel geruis. Ga onderzoeken of een zwanehals ook tot de mogelijkheden behoort.
27-11-2007:
- spiegels klappen nog steeds niet terug in juiste stand, wederom nagekeken, nog niet opgelost.
- geluid telefoon nog niet goed. Is in behandeling bij Opel.