Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Cosmo (2005)

autoreview

Opel Vectra Stationwagon
Opel Vectra StationwagonOpel Vectra StationwagonOpel Vectra StationwagonOpel Vectra StationwagonOpel Vectra StationwagonOpel Vectra StationwagonOpel Vectra StationwagonOpel Vectra StationwagonOpel Vectra GTS - interieurOpel Vectra GTS - interieurOpel Vectra GTS - interieurOpel Vectra GTS - interieur

Signalement

UitvoeringVectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Cosmo
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Opel Vectra is na de restyling een erg mooie auto, mijn mening. Luxe en ruimte voor een goede prijs waren overtuigend. De dealer; Opel Centrum Oosterhout zeker zo belangrijk.
Helaas heeft auto wat mindere kanten; de dealer doet zijn best maar Opel Nederland biedt verder geen hulp; sterker nog laat het openlijk afweten als het op after sales aankomt.

Wat stoort me aan de auto; het verbruik is verre van gelijk aan de readings op de boordcomputer en de brandstofmeter!
Volgens het boekje kan er 60 liter in; zeker maar er is volgens de dealer/motorproducent 6 liter nodig voor het systeem; die mag je niet aanspreken. Doe je dit wel en onstaaat er schade aan de motor is dit buiten de garantie. Ergo je koopt een auto met 54 liter inhoud; helaas slechts 50 liter kan er getankt worden. De verbruiksmeter van de boordcomputer ’ liegt’ hier dan nog 5-8% van!
Het verbruik is wel ok, ik verbruik ca 1 liter per 18 km.

Dan de grootste ergernis; de de bekleding is ’soft’ erg mooi en luxe alleen ik rijdt het meest comfortabel met mijn arm op het deurportier. De armleuning zit, zoals bij de meeste auto’s, te laag.
Na ca 5000 km ontstond er een ’ deuk’ in de bekleding. Juist op de plaats waar mijn arm altijd ligt. Dealer heeft het vervangen, maar het komt terug; ontwerpfout? Fout materiaal op die plek? In ieder geval voor Opel Nederland geen reden om het te vervangen (ook niet onder coulance). Het is geen productiefout, dus geen garantie’ Hoe denkt u dat dit eruit ziet na 100000 km?
Slechte beurt van Opel, maar erger nog slecht van Opel Nederland.

De auto is ruim, snel, comfortabel,wel te zachte vering(bestel het sportonderstel)maar de afwerking is niet op het nivo van de concurentie, helaas. Het zijn kleine details maar daar draait het om vanaf de hogere middenklasse.

PROBLEMEN

Onnodige melding in het systeem van slecht functionerende katalysator. Melding was reeds bij dealer bekend. Gebeurde tijdens vakantie maar Opel Assistance wist nergens van; noch de dealer in het buitenland.
Bleek vals alarm maar vertrouwen in betrouwbaarheid is laag.
Benzinemeter en boordcomputer erg onbetrouwbaar.
In de handleiding wordt niet over de reserve stand/inhoud van de tank gesproken.
Tevens ontbreekt bij de papieren een overzicht van dealers in Europa( is een optie!)
Deurbekleding vervormd binnen 10.000 km.
Elektrische achterklep sluit regelmatig niet in zijn geheel; is dan niet te bedienen; want systeem zegt reeds open dus kan niet alsnog open!

3,5
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens