Opel Vectra 1.8-16V Comfort (2004)
Uitvoering | Vectra 1.8-16V Comfort |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Eigenlijk is de type-aanduiding boven dit artikel niet juist voor mijn auto. De auto ik bezit is een Vectra 1,8 16V Silverline. Dit is een uitvoering die in Nederland niet officieel door de importeur gevoerd is. Het is een Duitse uitgave waarvan er een aantal bij via Nederlandse Opel dealers verkocht zijn.
Het aantrekkelijke aan deze auto zijn de extra opties. Hij is uigevoerd met ESP, park pilot, storage pakket (waaronder een handig zonnebrilvak in het plafond), 16" licht metalen velgen, climate control, lederen stuurwiel en een radio/cassette/cd wisselaar/boordcomputer met geintergreerde telefoon. Voor de rest is de uitvoering gelijk aan de Comfort uitvoering, met uitzondering van de mislampen. De prijs was slechts EUR 1000,= meer dan een comfort, dus dat was geen slechte deal voor al die extra’s.
Qua comfort ben ik zeer tevreden. De auto is rustig en stuurt stabiel. De motor had wat pittiger gemogen. Het vermogen van 125 pk is eigenlijk net niet genoeg om lekker snel van je plek te komen, maar als ie op gang is gaat het prima en kan er ook snel ingehaald worden. Het verbruik valt mee. Ik rij zeer gemengd, snelweg maar ook veel stad, maar ik haal toch met gemak de 1 op 12. Voor een auto van deze omvang en gewicht vind ik dat acceptabel. Kortom een fijne auto.
Tot nu toe zijn er geen grote problemen geweest. Toen de auto net nieuw was, hoorde je wel eens een vreemde bonk bij koud wegrijden. Bij Opel was dit probleem bekend. Het bleek de veren van de voorwiel ophanging te zijn die in de bovenliggende schotel bonkte. Dit is verholpen door rubber ringen tussen de veer en de schotel te plaatsen. Na deze aanpassing was het probleem opgelost. Verder geen klachten gehad.