Opel Tigra 1.4i-16V (1999)

autoreview

Opel Tigra 1.4i-16V (1999)

Signalement

UitvoeringTigra 1.4i-16V
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2000
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

In september 2000 kocht ik mijn zilverkleurige Tigra. In de showroom was nog een ’overblijvertje’ uit "99 blijven hangen, want de productie van het model was toen al gestaakt.
Het model sprak me al langer aan, en dit was de laatste kans om in extremis nog een nieuwe op de kop te tikken.
Mijn vorige Astra was zeker geen verkeerde auto, maar veel te sloom (diesel) en weinig sportief. Dan was die Tigra wel wat anders: klein, kompact, vinnig. Dat ik terug benzine in plaats van diesel moest tanken was geen probleem, omdat ik toch geen lange afstanden rij. Hij is bovendien zeer zuinig. Als je een beetje op je gaspedaal let, raakt hij aan 6,8 liter.

PROBLEMEN

Eigenlijk heb ik op die bijna vier jaar nog geen problemen gehad. Behalve dan die ene keer, toen hij ongeveer een jaar oud was. Bij het koud optrekken in de winter sloeg de motor eens volledig af. Alle dashboardlichtjes stonden te flikkeren en de inclusief stuurbekrachtiging viel uit. Dat is wel even schrikken als je al 70 km/u rijdt. Dat heeft hij die periode nog een paar keer gedaan. Het was wel altijd nadat hij in de vrieskou buiten had gestaan, maar ik ben uiteindelijk te weten gekomen dat het aan de soort benzine lag die ik vroeger tankte. Nu ik ben overgeschakeld op een ander merk is het niet meer voorgevallen. Soms sputtert hij nog wel eens als hij koud staat, maar dan is het een kwestie van niet te veel gas te geven en traag op te trekken, totdat de choke uit gaat.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens