Opel Insignia 1.6 Turbo Edition (2009)

Opel Insignia 1.6 Turbo Edition (2009)

UitvoeringInsignia 1.6 Turbo Edition
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Eerste indruk Insignia 1.6t

• 50 km

Sinds Zaterdag 28 feb. staat de nieuwe Insignia van mijn vader op de oprit!

Omdat ik zelf heel weinig informatie en reviews kon vinden over de 1.6t, schrijf ik er hier maar even eentje van mijn eerste kilometers.

De uitvoering:

AFL
Mistlampen voor
Afneembare trekhaak

Eerste ervaringen:

Ik heb er zelf nog niet zo heel veel mee gereden, misschien 50 km, maar ik moet zeggen dat het met de power wel goed zit!
Vergeleken met onze vorige Vectra GTS 2.2 dgi is het wel eventjes wennen om opeens met een turbomotor op pad te zijn overigens.
Optrekken in z'n 1 vergt wat gewenning, als je het soepeltjes wil doen laat je hem alleen even rollen en dan gelijk naar z'n 2 om vervolgens op te trekken, anders kickt de turbo er best heftig in!
Van tevoren was ik even bang dat de motor bij lage toeren te weinig kracht zou hebben (bijv een langzame bocht uit trekken in z'n 2) maar dat valt erg mee, ik heb niet het idee met een 1.6-je onderweg te zijn.

Met het comfort zit het ook wel goed, het is handig dat er een optie in de boardcomputer zit waarmee je een signaal in kan stellen als je een bepaalde snelheid overschrijdt want je denkt dat je langzamer gaat dan je werkelijk rijdt..
Minpuntjes zijn er ook wel, niet onoverkomelijk maar ik vindt het plastic van de middenconsole erg glad en volgens mij is het snel beschadigd, ook vind ik de standaard stoffen bekleding er een beetje goedkoop uitzien, maar dat komt misschien omdat we in de vorige GTS mooie halflederen sportstoelen hadden.. wennen misschien..

Het hele infotainment gebeuren heb ik me nog niet echt in verdiept maar op het eerste gezicht werkt het prima, de bluetooth carkit werkt mooi helder en de IPod usb aansluiting is ook leuk, geen cd's meer nodig, gewoon je playlists met de "i-drive" knop bedienen.

De afneembare trekhaak vindt ik ook een hele verbetering in vergelijking met de Vectra, daar zaagde ze een stuk uit de bumper en zag je zo'n lelijk plastic dopje zitten, bij de Insignia zie je er helemaal niets van!
Wat ik ook wel leuk vindt is dat er een zichtbare dubbele uitlaat onder zit, ondanks dat het een Edition uitvoering betreft. Het maakt hem toch wel een stukje dikker!
De 18" velgen vallen mij IRL heel erg mee, op foto's leken ze me toch wel "klein" maar in het echt zijn ze prima in verhouding met de auto. Ik denk dat mijn beeld wat werd beinvloed door alle plaatjes van Insignia's met die "kantje boord" 20 inchers..

Gisteravond even de AFL getest toen ik m'n vriendin thuisbracht, ze woont nogal landelijk en dus kon ik het mooi even testen op donkere kronkeldijkjes.
De grootlichtassistent wordt soms gefopt door verkeersborden, door de reflectie denkt hij dat het een tegenligger is. verder is het wel reuze handig! De bochtenverlichting is echt een feest. Je zie zoveel beter waar je naartoe rijdt! Het was ook een beetje mistig gisteravond dus ik zag goed hoe de lichtbundel meestuurde. In het dorp werkt de hoekverlichting ook heel mooi, het lijkt wel een stukje dag wat je voor je auto hebt :-)

Nog even over de ruimte, hij is van binnen groter dan de GTS, twee lange volwassenen kunnen lekker ruim zitten achter elkaar. Zoals te verwachten houdt de hoofdruimte achter niet over, ik kan er net nog goed zitten en ik ben 1.87..