Opel Corsa 1.4-16V Cosmo (2008)
Uitvoering | Corsa 1.4-16V Cosmo |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na bijna 3 jaar rijden in deze Corsa, was ik redelijk tevreden, de auto voelt veel groter aan dan hij eigenlijk is.
Is redelijk stil, maar grootste nadeel de motor is veel te tam, je moet echt altijd boven de 3000 toeren blijven, anders is hij niet voorruit te branden.
Als voorbeeld , waag het niet om als je 100km/h op de snelweg rijdt in zijn 5e versnelling, om dan te gaan passeren zonder terug te schakelen, dan heb je bijna net zo lang nodig als een vrachtwagen lijkt het wel.
Maar als je terugschakelt, wil hij wel redelijk voorruit, maar vind dit niet prettig, ik hou van een auto met koppel onderin.
Verder geeft hij wel een degelijk gevoel, vooral het dashboard vind ik erg mooi, met de hoogglans pianolak en 's avonds met de verlichting aan.
Heb er wel wat vervelende dingetjes mee gehad, als eeste een airco pomp die een gierend geluid produceerde, die is dan ook vernieuwd onder garantie, maar het geluid is ook daarna nooit helemaal weg geweest
Vervolgens heb ik 3 jaaar lang last gehad van piepende remmen, diverse malen mee teruggeweest, is echter noit opegelost, omdamks het vervangen van de remblokken, collega had hetzelfde met eenzelfde Cosmo, bij hem zelfs de schijven vernieuwd, heeft ook niet geholpen, wat nog meer opviel bij deze en die van mijn collega, de remmen maken altijd een schrapend geluid, alsof de schijven constant verroest zijn. Dat hoor je vooral in stadsverkeer, erg storend.
Maar de grootste storing die heeft mij het meest verbaasd, in de winter van 2009/2010, bleek mijn cruise control soms niet te werken, aangezien het erg winters weer was, dacht ik in eerste instantie dat het daardoor kwam, bv een sensor vastgevroren ofzo, en was van plan er een keer mee naar de garage te gaan als ik tijd had.
Tot een paar weken later ik ineens niet meer van de parkeerplaats af kon komen, aangezien mijn remmen helemaal vaststonden.
Wat bleek , als ik met mijn voet het pedaal omhoog haalde kon ik weer rijden, dus asl je de rem intrapte kwam het pedaal niet meer naar boven maar bleef onderin , levensgevaarlijk natuurlijk als je dit bij hoge snelheid gebeurt natuurlijk.
Toen bleek dat ik hier al enige weken mee heb rondgereden, aangezien de cruise control storing hier ook door veroorzaakt werd, bij remmen schakelt tenslotte je cruisecontrol uit.
Het enige verschil was dat toen nog geen sprake was van vaste remmen maar slepende.
Toen ik mij bij de dealer melde kreeg ik te horen dat het al vaker was voorgekomen, onvoorstelbaar dat Opel hier geen terugroepactie voor heeft afgekondigd.
Het hele rempedaal mechanisme is vervangen, werd mij verteld. het had iets van doen met verkeerde assen ofzo.
Had ondanks dit alles toch het plan om weer een Corsa te kopen, de nieuwere typen hebben tenslotte meer vermogen, maar helaas ik werd zwaar teleurgesteld door de Opel dealers, was in de veronderstellijgn dat Opel een goede restwaarde had, niets bleek minder waar.
Ben dan ook overgestapt naar een Renault Clio 1,2 Tce100 20th anniversary, zal hier later ook een revieuw over schrijven.