Opel Corsa 1.3 CDTi 75pk Enjoy (2007)
| Uitvoering | Corsa 1.3 CDTi 75pk Enjoy |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 0 km |
- Opel Corsa 1.3, 75pk, businessline -
Toen ik bij mijn nieuwe werkgever begon, mocht ik een nieuwe leaseauto gaan rijden. Maar omdat er 2 maanden proefperiode in mijn contract stond, kon ik nog geen auto bestellen, dus moest ik het doen met een voorloop auto. Daar ik tot nog toe alleen een Mitsubishi colt uit ’88 had gereden (georven van mijn Opa), was elke auto voor mij prima. Op de dag dat ik begon stond er een auto voor de deur, al wist ik niet welke ik zou krijgen. Het bleek een gloednieuwe Opel Corsa businessline te zijn. met 9 km op te teller! Niet iedereen met een voorloop auto heeft die mazzel.
Na te hebben nagekeken wat voor motor er in lag (een 1.3, 75pk, diesel) ben ik maar eens een rondje gaan rijden. En al zal het voor veel mensen heel tegenvallen, een 1.3, 75pk, was het voor mij een verademing! Ik had nog nooit in een nieuwe auto gereden, nog nooit airco gehad, geen cruisecontrol. Laat staan een geintegreerde radio, boordcomputer en al die dingen!
De auto ligt heel lekker in het verkeer, doet goed zijn werk binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom. Het verbruik ligt gemiddeld 5.9 liter op 100 km, wat ik zeer netjes vind. De auto ligt lekker op de weg, trekt lekker op, kortom, ik ben er zeer tevreden over. Tijdens het optrekken lijkt het alsof de Corsa even wil weigeren, maar op het moment dat je bijna bij de 2000 tpm komt, treedt (denk ik) de turbo in werking, waardoor je toch nog een kleine boost krijgt. Vooral mijn vriendin blijft dit steeds leuk vinden, waardoor ze graag op dat moment nog een extra peut gas geeft. Het enige nadeel vind ik de stoelen: die gaan steeds minder lekker zitten als je langer in de auto zit. Nu ik elke dag op en neer van Eindhoven naar Heerlen rijdt en regelmatig in de file sta, is dat niet altijd even fijn.
Als het niet druk is op de weg en ik dus lekker kan doorrijden, rijdt ik meestal iets minder dan 140: het verbruik schiet dan op een of andere manier omhoog. Op het moment dat ik de 160 dreig aan te tikken, gaat de auto steeds minder lekker rijden: het stuur ’trekt’ of ’schokt’ dan veel.
Al met al ben ik enorm tevreden over deze auto, maar toch heb ik hem niet gekozen om te gaan leasen: Eigenlijk wilde ik de nieuwe opel astra, maar de goedkoopste diesel met business pakket reed voor geen meter. Ook is er voorin totaal geen riumte op spullen op te bergen (ik heb altijd enorm veel troep bij me). Uiteindelijk heb ik gekozen voor een ford focus futura wagon 1.6 66kW(90 pk) TDCI. Deze was namelijk maar ietsjes duurder om te leasen, en je krijgt er veel voor terug. Tijdens een proefrit merkte ik al meteen dat deze auto nog veel lekkerder rijdt: hij rijdt beter weg bij het optrekken en heel belangrijk: de sportstoelen zitten gigantisch lekker! Ook het businesspakket was lekker aantrekkelijk: parkeersensoren, verwarmde en electrisch verstelbare stoelen, navigatie, mp3speler, wat wil je nog meer?
Enige nadeel: vanaf 3 december wordt het nieuwe model focus geleverd. mijn auto wordt begin december geproduceerd en ik heb al te horen gekregen dat ik nog het oude model krijg. Maarja: de oude is ook erg mooi
1000km: de auto maakt opeens heel veel toeren en komt niet echt vooruit. Achteraf bleek dat het automatische roet reiningings filter in werking is getreden
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Opel Corsa

Dit zijn de beste beginnersauto's onder de 3000 euro

Opel Corsa 1.2 16V Edition (2009)

Test: Volkswagen Polo - Ford Fiesta - Opel Corsa - Seat Ibiza - Hyundai i20 - Suzuki Swift

Test: Hyundai i20 1.2i DynamicVersion - Opel Corsa 1.2 16V Edition