Opel Cascada 1.6 Turbo 170pk SS Cosmo (2014)
Uitvoering | Cascada 1.6 Turbo 170pk SS Cosmo |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
wat een heerlijke wagen
Eindelijk is het weer zover, na enkele jaren zonder cabrio te hebben 'gedaan', nu toch weer eentje voor de deur. Hierbij is de keuze gevallen op de Opel Cascada. Wat mij betreft een van de mooiste cabrio's op dit moment. Omdat het een auto voor erbij is, vonden we de prijs voor een BMW 2 serie of Audi A3 (die ik ook erg mooi vind) toch iets te gortig worden. De Opel is daarnaast een slag groter en dat komt goed van pas omdat we toch ook vaak de kinderen mee willen nemen met onze ritjes. Wel gekozen voor een 1.6 omdat het toch een behoorlijk gewicht is dat 'in beweging' gezet moet worden (1633kg). De 1.4, die ik nog goed ken van mijn Opel Zafira tourer, zou hier misschien wel iets te kort komen (alhoewel ik andere reviews lees / heb gezien waarbij de 1.4 toch voldoende zou zijn). Verder naar mijn idee een zeer mooie kleur blauw en alle denkbare opties.
De Opel Cascada gekocht bij Opel Stam in Bilthoven. De enkele puntjes die ik opmerkte (wat kleine beschadigingen en stoeprandschade aan een velg) zijn zeer netjes in orde gemaakt. Tijdens de aflevering merkte de verkoper nog op dat een kapje in de kofferruimte beschadigd was en gaf direct aan deze nieuw te zullen bestellen. Wat mij betreft netjes en prettig geholpen bij deze dealer.
De auto rijdt echt heerlijk. Hij schakelt zeer soepel en het vermogen is precies goed. Geen 'strepentrekker' maar gewoon lekker vlot. Hij is verder erg comfortabel en ondanks de 19 inch wielen zeker niet stuiterig of straf afgesteld. Het dikke stuur geeft verder een prima gevoel door. De opties die erop zitten zijn ook zeer welkom. De stoelverwarming is, zo nu officieel nog in de winter, erg prettig en favoriet bij de kinderen (als deze voorin zitten).. Nu na een week rijden zeer tevreden en erg blij deze keuze gemaakt te hebben. Ook de enkele al zeer zonnige dagen hebben hierbij positief aan bijgedragen.
Wat mij betreft een aanrader.
Zodra ik wat meer kilometers heb gereden, volgt er een update.