Opel Astra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo (2007)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Omdat mijn oude auto (Audi A3) op zijn leasetermijn zat, was het de beurt om een nieuwe uit te zoeken. Mijn keuze lag tussen: VW Jetta, Skoda Octavia Combi, Altea (XL) en Astra Stationwagon. Uiteindelijk is het de Astra Stationwagon geworden om zijn uitstraling en prijs / kwaliteit verhouding; ook wat betreft de opties.
Als uitvoering heb ik de Astra Stationwagon Executive 1.9CDTI 120PK genomen. Deze uitvoering bestaat oa uit:
6 versnellingen, airco, cruise, regensensor, bediening aan het (lederen)stuur, dimmende binnenspiegel, midden armsteun voor, donkere ramen achter, chromen stijlstrips, chromen dakrails, 16’licht metalen velgen, half lederen bekleding, bumpers, spiegels allen meegespoten. Als optie hierbovenop heb ik de DVD90Navi (Europa full color) genomen, electrische ramen achter en afneembare trekhaak.
Al met al heb ik nu zo een 270km gereden en geniet er ten zeerste van. De aflevering (Van Voorden Almere) was perfect geregeld, levertijd duurde zo een 6 weken; dit viel mij erg mee. 1 klein puntje bij de aflevering was dat we de afneembare trekhaak niet konden vinden, hij was wel gemonteerd, maar de kogel was ’zoek’. Deze bleek uiteindeijk onder het reservewiel (thuisbrengertje) te zitten.
Exterieur:
Wat mij bevalt aan de auto is de stijl, lekker sportief, maar toch een stationwagon. De strakke lijnen en mooie stijlstrips geven de auto een sportieve tint. Ook de LM velgen (5 dubbel spaaks) staan er uitstekend onder. Toch zal 17’ net iets beter passen, maar ja, daar zit natuurlijk een ander prijsje aan
Interieur:
De afwerking binnen is uitstekend, de half lederen bekleding en het met ’pianolak’ afgewerkte console geeft een strakke uitstraling. Wel zie je snel vingerafdrukken zitten op het middenconsole. Ook het instrumentenpaneel ziet er duidelijk uit. Wat me wel opvalt is dat de er een korte versnellingspook en handrem in zit.
De stoelen zitten nog wat hard en het was even zoeken naar een goede stand. Toch denk ik die gevonden te hebben. De ruimte op de achterbank is voldoende en de kofferbak valt me toch erg mee qua ruimte
Heb natuurlijk nog niet veel gereden, maar tot nu toe rijdt hij lekker, schakelt goed door en ligt goed in de bochten. Mij valt het geluidsniveau ook erg mee, ook als je op de snelweg 120 / 140 rijdt, heb ik geen enkel last van het geluid. Wat betreft zuinigheid kan ik nog weinig over zeggen, dit is nu zo een 8.7L op 100km.
Toch ook wat kleine min- / verbeterpuntjes:
- Zelf ben ik rond de 1.80, maar als iemand die kleiner is wilt rijden en de stoel ver naar voren trekt, dan komt de middenarmsteun bijna tegen de versnellingspook aan. Oplossing hiervoor is de middenarmsteun maar omhoog te zetten
- Standaard zitten er geen electrische ramen achter op, wat je toch wel zal verwachten van een auto /type van dit kaliber
- Telefoonvoorbereiding is niet mogelijk icm een middenarmsteun, dus toch maar is gaan kijken om een parrot in te laten bouwen
- De ingestelde route op de DVD90 Navi is niet te wijzigen als je aan het rijden bent, dit kan alleen als je stilstaat (dit is een beveiliging)
- Toch te weinig opbergvakjes, om bijvoorbeeld je telefoon of portefeuille ergens neer te leggen. Deze leg ik nu onder handrem neer.
Al met al een perfecte auto, binnenkort als er een paar duizend kilometer op de teller staat zal ik is een update doen; kijken of ik dan alsnog zo tevreden ben.
Update: 26-04-2007 (1140km)
Nu zo een 1100 km gereden en zeer tevreden over de auto. De navigatie heeft nog geen steek laten vallen, deze wijst je constant de correcte route.
Het verbruik is gedaald (vooral snelweg gereden) naar 7.1L / 100km wat neerkomt op: 1 op 14.
Tot de volgende update rond de 5000km (tenzij er eerder iets spannends te melden is).
Update: 23-05-2007 (5269km)
Bij deze de beloofde update; de 5000 km is gepasseerd. Zit nu bijna op de 5300 km.
Inmiddels bij de Opel dealer langsgeweest en de beveiliging in het navigatie systeem eruit laten halen, wat is dat lekker zeg.
Verder niks raars meegemaakt, alles op en top. Verbruik is wel weer iets gestegen naar 7.3L / 100km met een gemiddelde snelheid van 69km/u.
Probleem met opbergvakjes valt nu wel mee, een en aander in deur geplaatst, verder is het dashboard kastje toch wel best ruim. Wel merk ik dat ik een houder voor een beker / blikje / flesje mis.
Al met al een zeer degelijke auto, rijdt echt fantastisch en geniet er ten zeerste van.
Update: 25-07-2007 (14436km)
De 10000 km is ruimschoots overschreden, ben er inmiddels mee op vakantie gegaan en ook in bergachtig gebied stuurt, rijdt en beweegt hij zich perfect. De boardcomputer doet goed zijn werk, met bijv. een fietsendrager op de trekhaak gekoppeld geeft hij netjes een melding als een achterlicht / remlicht het niet doet.
Volgende update zal ik rond de 25000 km doen, tenzij er tussendoor zich iets voordoet
Op naar de 25000 km
Update: 20-11-2007 (31520km)
De 30.000 km is gepasseerd en mijn eerste servicebeurt is geweest. Enige waren 2 nieuwe voorbanden, ik vond het wat vroeg, maar scheen normaal te zijn. Auto rijdt nog steeds heerlijk en heb nog steeds geen minpunten ondervonden.
Wel merk ik dat als het ruitenwisservloeistof niveau bijna / of net bereikt is dat als je de melding wegdrukt dat deze regelmatig weer op komt. Bijvullen lost dit probleempje natuurlijk op.
Update 04-04-2008 (52900km)
Alweer over de 50000km en hij rijdt heerlijk. Nog steeds geen problemen, wel vindt ik de flap tussen je kofferbak rolluik en de achterstoelen een beetje matig, hij zit met 2 klemmetjes vast aan de hoofdsteunen, van mij had dat wel iets steviger gemogen. Daarnaast is ie iets zuiniger gaan rijden, maar het scheelt niet veel.
Heb de truc geprobeerd beschreven in een ander topic (settings knop inhouden en dan op bc drukken) en leuk om eea te zien, maar veelal zegt het me niet veel.
Binnenkort maar weer is een onderhoudsbeurtje doen en is kijken hoe hij het er vanaf brengt.
Nog steeds een enorme aanrader!
Update 02-06-2008 (61340km)
Onderhoudsbeurt is uitgevoerd en alles zag er goed uit. Wel heb ik afentoe een meldign van het koelvloeistof systeem. Deze heb ik bij laten vullen en lange tijd daarna kwam er weer een melding. De dealer vertelde mij dat dit een bekend probleem is bij de opel, het komt erop neer dat het niveau net goed zit, maar met uitzetten / inkrimpen soms in de buurt komt van het alarmniveau. Hier hadden ze geen oplossing voor. Als het echt irritant blijft, dan maar even kijken wat te doen.
Verder rijdt hij nog top, dus op naar de 75.000
Geen, wel wat min-/ verbeterpuntjes