Opel Astra Stationwagon 1.7 TDS Edition Cool (1997)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.7 TDS Edition Cool |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Omdat ik een auto op diesel nodig had en deze zo goedkoop en nieuw mogelijk wilde, kwam ik automatisch terecht bij een stationwagon.
Deze uitvoering van de astra is o.a. uitgerust met elektrische ramen voor, een elekrisch schuif/kanteldak, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels.
Op de weg gedraagt hij zich wat wankel en de 1.7tds is wat licht voor z"n 1135 kg, maar de dieselmotor van isuzu is een stabiele, rustige en uiterst betrouwbare machine.
De auto is niet duur in onderhoud, maar naarmate de kilometerstand groeit, is de afname van de kwaliteit van het koetswerk duidelijk waarneembaar.
Mijn topsnelheid met deze Astra is, in tegenstelling tot wat de fabriek opgeeft, 190 km/u geweest (met een pasagier en een volle kofferbak op een recht stuk weg).
Rammelende versnellingsbak (Niets aan gedaan).
Ruitenwissers gaan niet helemaal terug na gebruik tijdens rijden (Niets aan gedaan).
Gebruikelijke stationwagon-rammeltjes.
Gedurende de anderhalf jaar (en 40.000 km) dat ik in deze auto heb gereden heb ik alleen de garage hoeven bezoeken voor de gebruikelijke onderhoudsbeurten en APK-controles.