Opel Astra Stationwagon 1.7 TD Season (1997)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.7 TD Season |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 1997 |
Hoewel ik van meet af aan erg zuinig op deze Astra ben geweest (altijd warmrijden als een slak, stapvoets over drempels, onderhoud bij de dealer), ben ik niet bepaald beloond voor deze zuinigheid.
Ik zal beginnen met de positieve zaken: hij is ruim voor z"n klasse, met een heerlijke laadruimte. Geen fratsen - alles handbediend, dan kan het ook niet zo snel kapot. Een praktische auto. En volgens de leasemaatschappijen destijds ook een erg voordelige.
Helaas heel wat negatieve ervaringen. M"n geheugen heeft vast wat slechte herinneringen verdrongen; hier volgen de meest opmerkelijke. Vaak een combinatie van malheur en een respectloze behandeling door de garage.
Bij de eerste wasbeurt, na een week, ontdekte ik in de lak van de motorkap talloze putjes. Commentaar dealer: u heeft achter een grindwagen gereden. Na een jaar begaf de centrale deurvergrendeling het, de stootstrips aan de rechterkant lieten los en het info-displaytje haperde.
Bij de eerste APK-keuring bleek dat er een scheur zat in de cilinderkop. Na veel speurwerk mijnerzijds kwam ik erachter dat dat een fabricagefout was waarvoor een coulanceregeling bestond. Pas daarna werd de kop vervangen.
En dan het klapstuk. Vorige maand wederom panne. Koppakking stuk. O ja, en de radiator zit verstopt. Bovendien is de cilinderkop krom. Totale reparatiekosten gelijk aan inruilwaarde. Daar hebben ze een naam voor... total loss.
En dat na zeven jaar. De gebruikskosten vallen daarom hoog uit.
Kleine: slechte lak, deurvergrendeling, stootstrips.
Grotere: hoofdremcylinder vervangen.
Onoverkomelijk: cylinderkop twee maal in 7 jaar.
Daarbovenop een sausje van klantonvriendelijkheid.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee