Opel Astra 1.8 Enjoy (2004)
Uitvoering | Astra 1.8 Enjoy |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Geweldig fijne auto. De wegligging is subliem. De auto stuurt erg direct en goed in, zelfs met een caravan er achter. De zit is erg stevig, maar bevalt mij persoonlijk goed. Verder zit er nogal wat extra electronica op. De 1.8 is ook onderin al behoorlijk sterk.
Door de close ratio versnellingsbak is 50 in de vijfde versnelling rijden heel goed mogelijk (zonder caravan uiteraard). Boven de 3000 toeren wordt hij echt sterk. Ik heb dat gemerkt met het trekken van de caravan (ruim 1200 kg), 1600 km naar de Costa Brava en terug. Op enkele 5% hellingen wilde hij wel met 95 km/u in de derde versnelling omhoog, en nog had ik wat over! Geweldige aanrader als caravantrekker.
Het geluidsniveau valt erg mee, ondanks het feit dat de motor bij 120 km/u 3500 toeren draait.
Eigenlijk geen echte problemen gehad. De beschermstrips op de flanken moeten extra er bij besteld worden voor € 70,-, zo bleek mij bij de aflevering. Dit is door de dealer (Van der Molen in Groningen) erg netjes opgelost (ik heb nog steeds geen rekening gehad). Verder zijn de dimlichten (lampjes) alleen via de wielkuipen te bereiken. Hier zit een klepje voor die er bij mij uitgevallen was en daardoor beschadigd. Is uiteraard kostenloos vervangen.
Ander probleem, dat niet aan de auto zelf ligt: onder mijn auto zijn in de fabriek Bridgestone banden gemonteerd. Al vanaf 6000 km vernam ik dat de banden niet geheel rond meer zijn. Dit gaf hinderlijke geluiden en trillingen als effect.Alle banden zijn inmiddels kostenloos vervangen door Michelin banden. Deze zijn wat stiller en zijn ook goed rond, anders als de Bridgestone banden dus. Daarnaast heb ik voor een erg lage prijs meteen 4 sportvelgen onder mijn auto gekregen. Hulde voor de dealer dus (Van der Molen in Groningen).