Opel Astra 1.6i GL (2000)
Uitvoering | Astra 1.6i GL |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb deze auto vorig jaar van me vader overgenomen die de auto nieuw heeft aangeschaft in 2000. Ik ken het verleden van de auto en hij heeft ons nooit in de steek gelaten.
De wegligging is goed, hij ligt als een blok op de weg. Mooi, hoog, robuust dashboard voor je neus en een lekkere soepele koppeling met daarbij een heerlijke versnellingsbak. Verlichting is ook goed te noemen aan de astra (vooral met groot licht).
Qua luxe heeft de auto geen airco, maar de kachel trekt alle ramen best wel snel schoon bij vochtig weer (zelfs met 4 inzittenden).
De motor 1.6 8v is niet een van de sterkste, maar is wel superzuinig (gem. 1 op 14) en zeer betrouwbaar. Hij loopt als een zonnetje en ook bij koud weer start ie goed. Verder is hij ook niet duur in onderhoud.
Heeft deze auto ook nadelen? Ja, helaas wel, de stoelbekleding is van een mindere kwaliteit dan die van de concurrenten en het veercomfort op korte hobbels is enigzins irritant. Na 40000 km zijn namelijk de rubbers tussen de schokdempers weggesleten en maken de schokdempers een zuigend geluid als je over een drempel rijdt. De schokdempers zijn overigens nog lang niet versleten! Alleen het geluid is vervelend.
Geen, de auto heeft nog geen mankementen vertoond.