Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)

autoreview

Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)
Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)Opel Astra 1.6 Enjoy (2004)

Signalement

UitvoeringAstra 1.6 Enjoy
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Opel Astra-H story,
Bij het ophalen van onze nieuwe Astra werd er een goede uitleg gegeven over de complete enz. Er werd erg veel aandacht besteed aan de goede service die men heeft als je pech onderweg krijgt (Opel Assistans). De wijze waarop dit met veel overtuiging aan ons werd medegedeeld vonden wij gelijk al erg verdacht.

We zijn met de auto op vakantie gegaan naar Corsica. Onderweg hadden we al een probleem dat de auto niet meer wou trekken en het een paar kilometer duurde voordat je weer op de juiste trekkracht/snelheid zat.Er zat een trekker achter ons en die moest zelfs vaart verminderen anders zou hij achter op ons zijn gereden.

Op Corsica aangekomen en een paar dagen rond te hebben gereden, laat de auto ons tot onze grote verassing staan!Op een verlaten strand, 15 km buiten de bebouwde kom, is de auto niet meer te starten. Er is wel stroom, maar starten ho maar!.

Wij in het handboek gezocht naar de Opel assistance in Frankrijk, blijkt dat je die niet kunt bellen vanaf een Nederlandse mobiel het is een 0800 nr en dat werkt dus niet voor ons. Toen maar naar Nederland Opel assistance gebeld, waar we steeds te horen kregen dat zij niet bereikbaar waren.

Gelukkig liep er een Fransman die automonteur was, en die bereid was om een aantal zaken na te kijken. Hij heeft diverse dingen na gekeken maar kon niets vinden toen een poging gedaan om de auto aan te duwen ook dat lukte niet.

Na ongeveer drie kwartier opnieuw een herhaalde poging om de auto te starten, en tot onze grote verbazing starte de auto al was er niets gebeurd! Ons vertrouwen was echter volkomen verdwenen, weg was het fijne gevoel van een nieuwe auto! Wij zijn die vakantie niet meer gestopt op verlate (prachtige) plekjes. Ik was er zover mee heen dat als de auto ons nog een keer had laten staan, ik de auto bij de boot zo van de kade had afgeduwd.

In Nederland terug gekomen bleek dat het probleem bekend was en dat er nieuwe software in gezet moest worden.

Van het begin af aan dat wij deze auto hebben zit er een raar dreuntje ergens in de auto. Opel kan niet vinden wat het is. De klacht is in behandeling bij Opel Nederland maar we horen helemaal niets meer van Opel.
Het blijkt dat bij de garage waar wij de auto in onderhoud hebben er nog een Astra rijdt die hetzelfde dreuntje heeft. De dreun is hoorbaar boven de 60Km en je wordt er compleet gek van als je lange afstanden moet rijden.
De auto heeft nu 15000Km gereden en heeft al een ½ liter olie verbruikt.

Tevens hoor je een rare pieptoon als je aan het stuur draait. Soms ben je even dit geluid kwijt als je de blower of de airco een paar keer aan/uit zet. Maar even later is het getjilp weer volop hoorbaar en neemt de ergenis enorm toe. Ik neem nu al niet eens meer de moeite om het te melden bij de garage ik heb schoon genoeg van deze auto en ben me aan het oriënteren om een andere auto te kopen.

Dus denk goed na voordat u aan de nieuwe Opel Astra begint.

PROBLEMEN

Niet starten, dreuntje in de auto wat steeds harder wordt, rare fluittoon bij het draaien aan het stuur, slechte wegligging met name bij hevige regen.

2,5
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Astra

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens