Opel Astra 1.4 Enjoy (2005)
Uitvoering | Astra 1.4 Enjoy |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik ben sinds kort in het bezit van een Opel Astra H 2005 5 drs HB.
Voorheen heb ik ook al eens een astra 2.0 DTI als leaseauto gehad. Deze rijd ik nu prive.
Ik ben er prima over te spreken. Er zitten veel handigheidjes op zoals bediening aan het stuur voor radio en boordcomputer. De boordcomputer is erg handig en geeft een duidelijk overzicht van verbruik, hoever je nog kan rijden etc., en het klopt allemaal nog ook.
Het verbruik is bij deze 1.4 ( met regelmatig gebruik van cruise controle ) 5,6 liter per 100 km. ( 1 op 17,8 ).Ik rijd dan vaak op een 80 km weg maar wil ook wel eens lekker doorrijden s’avonds.
De 1.4 is zuinig in gebruik en gezien de hoge benzineprijzen van tegenwoordig alleen maar aan te bevelen. Echter, wanneer je redelijk snel wil kunnen optrekken en kunnen doorrijden moet je toch een 1.6 nemen.
Bij de aanschaf van de auto ( 2e hands ) was er maar 1 sleutel bij. Een extra sleutel heb ik bijbesteld bij de plaatselijke dealer. Dat was geen probleem. 80 eurootjes incl 15 euro arbeidsloon om de sleutel in te lezen.
De stoelen hebben een Duitse degelijkheid, dwz lekker hard en dus niet het comfort van een Franse wagen. Maar dat is voor iedereen persoonlijk. Wanneer de voorstoelen geheel naar achteren zijn geplaatst, is er voor de achterpassagiers zeer weinig beenruimte. Dit is dan wel een nadeel en voorzover ik nu kan bepalen, de enige.
Ik ben aan het twijfelen geweest bij de aanschaf tussen een VW Golf 5 of deze, de Astra. Uiteindelijk, na vele slapeloze nachten heb ik dan toch voor de Astra gekozen. Ik vond het dashboard netter. De Astra heeft een ingebouwde radio en een duidelijke boordcomputer. De Astra was mijn inziens completer dan de Golf. Echter denk ik wel dat de inruilwaarde van de VW Golf hoger zal blijven dan van de Astra.
Ik ben niet merkgebonden, maar wellicht dat de volgende geen Astra meer zal worden.
Iets anders is altijd leuk.
Bij aanschaf bleek dat de airco het niet deed. Dit werd direct verholpen door de verkoper. Na een uurtje was ie terug en deed de airco het prima.
Echter, de auto is nu bijna 2,5 jaar oud en volgens mij mag zoiets niet voorkomen.
Bij de plaatselijke aircoservice bleek dat de condensor lek was.
Deze is vervangen. Kosten 450 euro.