Opel Astra 1.4i Sprint (1996)

Opel Astra 1.4i Sprint (1996)
Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)Opel Astra 1.4i Sprint (1996)

UitvoeringAstra 1.4i Sprint
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2018

De Aller-Eerste

In Februari komend jaar wordt ik 18. En (aangezien ik op het platteland, ver van de bewoonde wereld woon) is het hoog tijd voor een auto. Ik begin al wat rond te kijken. Want met mijn budget is het niet de vraag of er werk aan is. Maar hoeveel. Er staat een hele leuke groene Astra f bij de lokale Opel dealer. Maarja die wil alleen maar aan handelaars verkopen en dat ben ik helaas niet. Na veel en lang zoeken (begin tot einde zomer 2018) en veel rommel bekeken te hebben (peugeot 206 1.9d met 4 ton en meer olie aan de buitenkant als erin, Peugeot 306 sw die veruit en allang overleden was, zelfs een Ford fiesta mk3 met het bijhorende aangevreten blik. Een heel oud grappig twingotje. Met 3 ton en zonder achteruitversnelling.) Dat is allemaal nogal zwakjes. Maar wat verschijnt er dan op het internet? De Groene astra f van de opel dealer. Toch nog mijn eerste keuze. En opel is al lang mijn favoriete merk. Bovendien vragen ze een zeer schappelijke €250. Die heb ik dus gehaald. En daar begon het allemaal

Wat geschiedenis. En de uitvoering...

De uitvoering is een beetje raar. Nu ja, de naam is iedereen totaal onbekend. Ik weet zelfs niet zeker of het een sprint is. Ik ga ervan uit van wel. Een gl zou plastic bumpers en andere wieldoppen horen te hebben. Net zoals de gls en een gls is het zowieso al niet vanwege het interieur. Dat is het em eigenlijk GLS Looks met zn mistlichten en meegekleurde spiegels maar GL interieur. Mocht iemand het weten (logotje op de deur staat tussen de foto's) zeg het dan a.u.b in de comments.
Deze astra werd nieuw gekocht door een jonger koppel. Die hem na 4 jaar doorverkocht aan hun wat oudere buurman. Deze heeft er van 2001 tot zijn overlijden in 2014 mee gereden. Tot ronduit een 145.000 kilometer waarna een autobedrijfje hem opkoopt. Dan wordt het wild. Een houtbewerkend bedrijf koopt de astra zodat een van hun personeelsleden zijn persoonlijk voertuig niet moet gebruiken als hij opmetingen en prijsevaluaties gaat geven. Waardoor hij plots 35.000 kilometer per jaar gaat doen. Na dit komt hij terecht bij dezelfde Opel dealer waar hij nieuw gekocht en onderhouden tot 2014 is als inruil op een nieuwe lease astra. Waar hij een jaar bij de inruilers stilstaat tot ik hem koop.

Keuringsklaar maken

Het keuringsklaar maken van dit gebakje was niet heel moeilijk. Hij had alleen een setje nieuwe bandjes (linglongs uiteraard, was nog maar een student) , draagarmrubbers en richtingaanwijzer lenzen nodig. Ik heb ook nog een goedkope jvc headunit gejat van een astra die als lesauto op school stond (niet zeggen tegen de tuchtleerkracht a.u.b) En het missende knopje van de aanjager vond ik in een bak van een al eerder uiteengevezen astra f. Ja mijn school had heel veel astratjes f. De leerkracht automechanica was ook gek op opels en dat was de tijd dat het merendeel astra's f ingeruild werden.

10,0

PRIVATE LEASE Opel Astra