Opel Antara 3.2 V6 Cosmo (2007) #2

Opel Antara 3.2 V6 Cosmo (2007)

UitvoeringAntara 3.2 V6 Cosmo
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2024

Dusver best goed

Onze vorige auto (Nissan) was motorisch best goed maar had veel problemen met de elektrische ramen, airco die niet werkte, de velgen die versleten waren.

Wij zochten een auto die er leuk uitzag waar alle de bovengenoemde punten juist wel werkte. En een auto die betrouwbaar zou zijn.

Als je op zoek gaat naar informatie over de Opel Antara kom je verschillende reviews tegen. Waar er toch ook veel positieve reviews / feedback is van bijvoorbeeld de ANWB / Autoweek. Heb je ook wat mindere reviews. Het valt mij op dat de mindere reviews vooral over de Diesel variant gaan. Motorisch is deze Opel direct overgenomen van Daewoo en is dus een Zuid-Koreaanse motor. Daewoo is onderdeel van General Motors.

De Opel die wij aangeschaft hadden voor een zeer schappelijke prijs. Werd ons verkocht door een handelaar als in perfecte conditie. Hoeft niets aan te gebeuren. Helemaal geweldig.

Dat bleek na een lange rit naar huis en een controle bij onze betrouwbare garage niet zo te zijn.
Ja motorisch ziet deze Opel er piekfijn uit. Alles doet het. Maar er moet zeker wat aan gebeuren. Geen aparte gekke dingen. De noodzakelijke dingen die na de jaren en kilometers gedaan moeten worden. Wel wat geld uit moeten geven om de remmen, remvloeistof, stabilisator stangen te vervangen. Uiteindelijk moeten wij ook de uitlaat vervangen blijkt dat een van de vorige eigenaren misschien toch iets offroad heeft gereden en wat los gereden heeft. Dat gaat prijzig worden. v6 3.2 uitlaat is nu eenmaal duurder dan een standaard uitlaat.

Dat gezegd te hebben. De auto rijdt heerlijk. Als deze punten opgelost zijn kan deze auto er weer jaren tegen aan.

Ja! deze auto drinkt. Dat waren wij ons van bewust. Wat krijg je ervoor terug? Een zeer sterke motor. Je vliegt over de weg(binnen de toegestane snelheid natuurlijk). Zit heerlijk, je zit hoog, je hebt goed zicht. Een auto die er leuk uitziet. Heerlijk is voor lange ritten.