Nissan Qashqai e-Power Tekna (2024)
Uitvoering | Qashqai e-Power Tekna |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Heerlijk rijdend, grote actieradius
Vrijwel een jaar in mijn bezit en zojuist de 1e jaars/15000 km beurt gehad. De hiervoor in rekening gebrachte kosten waren € 420, iets aan de hoge kant dus.
De volgende gebruikersgegevens aan de hand van feitelijk getankte liters en gecorrigeerd aantal gereden km (via GPS getoetst over 2 trajecten) .
Mijn overall verbruik is 6,1 liter/100km (= 1 op 16,4).
Gemiddelde #kilometers tussen tankbeurten: 820 km (ik neem geen risico's).
Het verbruik neemt snel toe bij snelheden boven 120km/u. In Duitsland bij 140 km/u over langere trajecten zag ik de fraaie cijfers snel terugvallen.
Maar ook opvallend: Op vakantie in Italie in heuvelachtige omgeving viel het verbruik enorm mee. Dat geldt ook in de stedelijke omgeving met een sterk varierend verkeersbeeld. Ik denk dat hier de kracht ligt van het aandrijfconcept.
Het is gewoon een plezier om met deze auto op stap te gaan met erg veel comfort. Normaal rijden en even een zeer snelle inhaalactie van treuzelaars is kinderspel.
Ik heb de Tekna uitvoering met warmtepakket en dat geeft ook in de winter hoog comfort zonder dat je bang hoeft te zijn dat het ten koste gaat van actieradius.
Ik zou zonder meer opnieuw voor dit model gaan, zeker als Nissan wellicht onder andere naam overeind blijft, wat gezien de huidige verwachting ten tijde van dit review zeer waarschijnlijk is.
PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Nissan Qashqai 158pk MHEV Xtronic N-Connecta | Stoel en stuurverwarming | Rondom Camera's | Adaptief cruise control | Verwarmde voorruit |
- 2024

Nissan Qashqai Automaat 1.3 MHEV Xtronic N-Connecta Cold Pack Nieuwe model!
- 2024

Nissan Qashqai 1.3 Mild-Hybrid 158pk Xtronic N-Connecta | Cold Pack | Navigatie | 360-Camera | App Connect | Keyless