Nissan Qashqai 1.6 dCi Tekna (2016)
Uitvoering | Qashqai 1.6 dCi Tekna |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Eerste Ingebruikname
Sinds gisteren ben ik in het bezit van een Nissan Qashqai 1.6 DCi Tekna editie in een mooie uitvoering. De eerste indrukken zijn positief, het interieur is goed afgewerkt, de wagen rijdt soepel en dankzij de hoge instap en zit is het ook prima qua comfort. het is natuurlijk geen Duitse premium maar het kan er zeker mee door. Als ik dan toch een paar minpunten mag opnoemen dan zijn het eerst en vooral de stoelen. Hoewel het leder soepel is zak je er niet meteen aangenaam in weg, ze zitten wel lekker maar niet te vergelijken met stoelen van betere kwaliteit zeg maar. Hoewel de bediening van het infotainment systeem vrij simpel en handig is zijn er toch een paar ongemakken zoals dat je naar voor moet buigen om het touchscreen te gebruiken en vaak als je van muziek wil veranderen en je navigatie staat op dan moet je het scherm weer zelf op navigatie zetten, beetje onhandig. Ook het scrollen tussen de muziekzenders is niet echt optimaal.
Vandaag binnengedaan onder garantie bij de Nissan verdeler, waarbij ze de rubberlagers van de schokdempers gaan vervangen. Verdere ervaring komt later aangezien ik hem nog maar een dag heb en er geen uitgebreide review op dit moment van kan geven.
Batterij vervangen
Na amper 2 jaar heb ik de batterij moeten vervangen. In de auto speciaalzaak heb ik te horen gekregen dat dit typisch was voor Qashqai's en X-trails dat de fabrieksbatterij het al na 2 jaar begeeft. Aangezien de wagen over een start stop systeem beschikt was dit best wel een kostelijke grap, de gepaste batterij heeft hierdoor 200 euro gekost.
PRIVATE LEASE Nissan Qashqai