Nissan Qashqai 1.6 Connect Edition (2013)
Uitvoering | Qashqai 1.6 Connect Edition |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Minder trekkracht
De nieuwe QQ heeft beduidend minder trekkracht dan mijn vorige type uit 2008. Afgelopen zomer met dezelfde caravan, zelfde belading en zelfde weg gereden, maar viel bij het klimmen meteen terug en moest naar de 2e versnelling terug (kroop omhoog, zeer gevaarlijk). Probleem direct in vakantie gemeld bij dealer en na mailing met nissan nl er achter gekomen dat door een ander differentieel het vermogen op de wielen wel 6% minder is. Nissan nl erkend het probleem, noemt het een "product eigenschap", maar weigert dit om te zetten in daden om mijn 1.6 om te ruilen naar een 2.0. Bij de koop werd aangegeven dat er 2pk meer in zit, lager toerental bij max koppel en 60kg minder leeggewicht, dus meer vermogen en betere trekkracht dan de vorige. Er is hier sprake van "dwaling", maar mijn dealer wil hem wel omruilen naar een 2.0, maar omdat nissan nl niet financieel meedoet, gaan we er niet uitkomen door het enorme verschil. Zijn er nog meer ervaringen met dit probleem?
PRIVATE LEASE Nissan Qashqai