Nissan Qashqai 1.6 Acenta (2010)
| Uitvoering | Qashqai 1.6 Acenta |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 5.000 km |
Een eerste evaluatie
Na een aantal maanden in de qashqai gereden te hebben, meen ik een aardig beeld van de auto gevormd te hebben.
Het is een comfortabele auto, prima voor in de stad. De soepele vering zorgt dat verkeersdrempels geen noemenswaardig obstakel vormen. Er is veel luxe aan boord.
De binnen ruimte is niet zo groot als in mijn vorige auto. De hoofdruimte houdt niet over. Buiten de stad zou een 6de versnelling niet misstaan.
Op de snelweg is het benzineverbruik aan de hoge kant. In de stad valt het, dankzij het relatief lage gewicht, wel mee. Gemiddeld zit ik op 8 liter op 100 kilometer. Het door de importeur opgegeven verbruik is nooit te halen.
De snelweg is ook de plaats waar het mankement van dit exemplaar van de Nissan qashqai aan het licht komt:
Het bestuurdersportier en ook het raam sluiten niet goed af, waardoor een hinderlijke ruis mijn linkeroor teistert. Ik ben er al drie keer mee terug geweest. Ik krijg dan de auto weer mee met de mededeling dat het probleem opgelost is, maar dat blijkt dan niet zo te zijn. Aan proefritten maken doen ze kennelijk niet bij deze garage.
Voor de rest geen problemen met deze auto.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Nissan Qashqai vs. Skoda Yeti - Occasion Dubbeltest

Vergelijkende Test: Suzuki SX4 S-Cross - Nissan Qashqai

Nissan Qashqai 1.6 Connect Edition (2012)

Test: Nissan Qashqai - Citroën C4 Aircross - Mitsubishi ASX