Nissan Note 1.6 Tekna (2007)
Uitvoering | Note 1.6 Tekna |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na 10 jaar Almera te hebben gereden, tijd voor een Note, vanwege de ruimte en de 5 deuren (gemakkelijk met twee kleine kinderen.)
Gekozen voor een Tekna 1.6, deze was direkt leverbaar. De Accenta had een wachttijd van 3 maanden.
Motor:
Begint steeds losser te worden, toch een verschil met de Almera dat een 1.5 was.
De Note begint al aardig door te trekken en slikt volgens de boordcomputer zelfs minder dan mijn Almera.
De 110pk zijn zeker aanwezig, we zullen zien na een aantal duizend kilometer.
Ook handig is de oliepeilmeter vlak na de start.
Comfort/uitrusting:
Allereerst: het stuur staat te schuin, kan alleen maar in de hoogte geregeld worden.
Nissan heeft een rare gedachte wat betreft leder; stuur, handrem en versnellingspook zouden in leder moeten zijn, niks van, het is gewoon plastic.
De dashboard en deurafwerking is opgebouwd uit harde plastic (zoals in een 206), echter niks kraakt of rammelt.
De versnellingsbak is van Renault, en dat voel je, weg Japanse boterzachtheid, hallo klak-klak.
Daarbij komt dat 3 en 5 kort bij elkaar liggen.
De airco is hier in België manueel, de radio simpeler, maar de klank is goed,door de 6 luidsprekers.
De zetels zitten perfect en zijn goed verstelbaar ( geen lendensteun zoals de Almera), net als de achterbank.Qua uitrusting zit alles goed, regensensor, lichtsensor, esp, verwarmde en elektrisch inklapbare spiegels, gedeeltelijk leren bekleding...
De wegligging is meer dan goed, dankzij de continental premium contact 2.
Een watertemp. meter ontbreekt helaas, boordcomp. zeer volledig, waarom nog remtrommels achteraan?
Ook de linkse buitenspiegel is van het gewone type, dus mét een grote dode-hoek
De boordcomputer mag wel méér ineens tonen dan het uur en ofwel km. stand, verbruik, rijtijd...
Update 19 augustus:
Ben er inmiddels achtergekomen dat Nissan’s autoradio’s van Clarion en Blaupunkt zijn, specifiek voor de Note: Blaupunkt. (Nissan MM CD)4x20 Watt.
De regensensor wist soms wanneer er helemaal geen regen valt. In dit geval stopt hij zelfs niet meer.
7 december
Versterker geplaatst(pioneer gmt 3300t) en boxen vooraan vervangen door gescheiden 2 weg.(pioneer ts-176a)
Het geluid is nu veel beter dan het originele.
Op de E314 richting Lummen even vol gas gegaan, een GPS snelheid van 194 km/u.
Wanneer men op de radio préselectie 5 bedient, en vervolgens bedien je de stuurbediening, blijft hij hangen op pré. 4 of 5.
één maal zijn de elek. spiegels niet helemaal opengegaan.
6 juni 2008
Vandaag een Kenwood kdc 5041 geplaatst, omdat een 2 DIN systeem niet mogelijk was,( moest anders een geheel nieuwe middenconsole in.)
Ook achteraan de speakers vervangen door Pioneer’s en dit is hoe car-audio moet klinken.
12 juni 2008
Vandaag op onderhoud geweest, enerzijds omdat ik weiger om 2 jaar met dezelfde olie te rijden en anderzijds omdat ik géén kilometers doe. (12133 km)
Vreemd dat wij in België om de 30000km/2jaar moeten gaan en in Nederland 15000km/1jaar.
Kostprijs €76.11 voor 4.5l olie, -filter, allerhande controle’s.
Omdat ik jaarlijks binnenga is er geopteerd voor half-synthetische 10w40, in plaats van de 5w30 bij lange verversingsintervallen.
Voor de rest géén bijzonderheden.
4 november 2008
En jawel, zoals vele Note-rijders maakt mijn multiriem zijn aanwezigheid ook kenbaar, door geweldig te tjirpen, piepen, noem maar op.
Contact opgenomen met dealer, die zegt dat de multiriem en spanner voor de Note verbeterd zijn (kon dat zien aan andere onderdeelnummers).
Wordt op 6/11/2008 onder garantie vervangen.
Ook de bandenslijtage lijkt bovengemiddeld te zijn (ligt dat aan de wagen of aan de Continentals??)
Ook die godverdomde maat 185/55/16 lijkt alleen Continental te maken.
Multiriem en bijbehorende spanner.