Nissan Note 1.6 first NOTE (2006)

Nissan Note 1.6 first NOTE (2006)

UitvoeringNote 1.6 first NOTE
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2007

De Note is de vervanger van een Clio diesel. Mijn vrouw gebruikt de auto voor 95% en omdat zij veel minder lange afstanden rijdt was de diesel overbodig en gingen we kijken voor een benzinemodel.

Bovendien wilden we graag een grotere, veilige en comfortabele auto.

Omdat auto’s een hobby zijn had ik me ontfermd over het voorbereidende werk. Altijd leuk toch? Autoweek kopen enzo. Uit de laatste tevredenheidsscore was mijn beeld bevestigd dat de Japanse auto’s niet te verslaan zijn qua betrouwbaarheid.

Dus vielen auto’s als de Renault Modus en Megane af. Ikzelf ben ook wel gecharmeerd van de Ford Focus maar omdat mijn vrouw veel meer rijdt gaf haar mening in dit geval de doorslag. Ik mocht, hoe atypisch, de kleur uitzoeken ...

Vorig jaar, bij de introductie, hadden we al een proefgereden in een Note 1.6 Automaat. Die reed prima. Op vakantie in Amerika hadden we een dikke SUV met automaat. Dat beviel zo goed dat we van plan waren om in ieder geval voor een automaat te kiezen.

De Note ziet er bovendien leuk uit, is ruim en praktisch. Mijn vrouw is vrij klein, 1.55, en zit in de Note wat hoger dan normaal. Wordt als erg prettig ervaren door haar.

Begin januari bij de dealer in Amersfoort de knoop doorgehakt en 1 Note uit de laatste partij First Notes gekocht. Een voorraadauto, metallic zwart met beige interieur. Heel fraai maar ook wel besmettelijk. Voor ons te doen omdat we geen kids en/of huisdier hebben. We hebben er ook meteen een afneembare trekhaak op laten zetten.

De dealer heeft de erbij gekochte TomTom One heel fraai ingebouwd in het dashboardkastje bovenop. Met klepje open en de TomTom vastgeklikt en werkend ziet het er heel profi uit en is de TomTom perfect in zicht en heb je niet zo’n stengel met zuignap. Het klepje kan dicht als de TomTom eraf is. Mooie oplossing alleen opvallend dat de dealer niet vooraf gevraagd heeft of het akkoord was.

Wat bevalt aan de Note;
- de uitrusting, goed compleet in First Note uitvoering,
- de automaat, heerlijk relaxed, een aanrader,
- de prestaties,
- de ruimte achterin,
- het algehele comfort,
- de grote spiegels,
- de kikkeroogjes voorop, best wel handig met manouvreren.

Opvallend is dat de motor met automaat veel minder toeren draait dan met handbak; bij 120 3.000 tpm en bij 140 nog maar 3.500 tpm. Weinig motorgeluid dus, wel nog vrij veel bandengeluid.

Wat bevalt minder aan de Note;
- het verbruik, 8-9 liter/km, 1 op 11-12,5,
- de tankinhoud is gering, ik meen slechts 46 liter,
- de stand van de automaat is niet zichtbaar op het instrumentenpaneel, nu moet je altijd kijken, zal wel wennen, maar toch,
- de besmettelijkheid van de beige bekleding, na een regenbui heb je bovendien waterdruppels op de achterbank als je de deuren opent, als de auto vies is dus modderdruppels op dat lichte beige,
- de vele materiaalsoorten in het interieur, m.n. het dashboard, de meerdere kleuren beige zijn niet goed op elkaar afgestemd,
- de aansluiting van de schakelconsole op de middenconsole is niet fraai.

Totnutoe, mag ook wel natuurlijk, zijn we heel tevreden. Als ik gelegenheid heb zal ik wat foto’s toevoegen m.n. van de slimme TomTom oplossing.

Update 5-2-2007 Foto’s geplaatst.

Geen.