Nissan Note 1.6 first NOTE (2006)
Uitvoering | Note 1.6 first NOTE |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
In april werd mijn First Note afgeleverd, het is mijn zevende Nissan sinds 1987 en je mag mij dus een echte Nissanrijder noemen. Met de Note heb ik inmiddels 17.500 km gereden, ben er mee naar Zweden en Noorwegen op vakantie geweest en tijdens deze vakantie in totaal 7200 km gereden waarvan ca. 4800 met caravan. Ik ben zeer tevreden over de auto maar dat ben ik over alle Nissans die ik heb gehad. De ruimte in de Note is fantastisch, de prestaties zijn goed, ook met de caravan. De uitrusting is wat mij betreft compleet. Wat mij is opgevallen tijdens de vele uren rijden in de vakantie was het uitstekende zitcomfort van de stoelen in combinatie met de hoge zit. Ik hou het verbruik nauwlettend bij en een gemiddelde van ruim 1:16 is goed haalbaar. Geen olieverbruik. Een minpuntje is voor mij het geluidsnivo rond 120 km, dit is voor verbetering vatbaar. In andere reviews over de Note lees ik zaken als ’de Franse slag’ en verwijzingen naar Renault. Ik mag hopen dat Nissan in de samenwerking met Renault niet teveel Renault onderdelen gaat toepassen daar het de kwaliteit niet ten goede zal komen.
Na lange tijd hier mijn verdere ervaringen met de Note. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nog steeds zeer tevreden ben over de auto. De auto heeft inmiddels 43.000 km op de teller. Het gemiddelde verbruik is ongeveer 1:15,8 Olieverbruik geen. Er is een nieuwe motorkap geplaatst, dit naar aanleiding van schade opgelopen door vallende takken tijdens de storm van 18 febr. De auto heeft bij 40.000 km de eerste grote beurt gehad en er waren geen problemen. We zijn ermee met de caravan naar Oostenrijk geweest. De auto kan prima mee op de Duitse autobaan en het verbruik met caravan ligt rond de 1:11. Wat er binnenkort aankomt is het vervangen van de banden.
Ze zijn een keer van voor naar achter gewisseld waardoor ze alle vier nagenoeg dezelfde slijtage vertonen.
Lamp in linkerkoplamp is recent vervangen.
Problemen tot nu toe:
Geen.
Ik hou jullie op de hoogte.
Er is geen enkel probleem opgetreden. Bij de 20.000 km beurt moet er wel naar het linkerachterlicht gekeken worden. Er zit nl. condens in dat typische Note-kapje.