Nissan Note 1.6 first NOTE (2006)

Nissan Note
Nissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan Note - interieurNissan Note - interieurNissan Note - interieurNissan Note - interieur

UitvoeringNote 1.6 first NOTE
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Op zoek naar een wat ruimere vervanger van mijn huidige model i.v.m. gezinsuitbreiding, viel mijn oog op de Nissan Note. Meer ruimte, evenveel rijplezier,wat meer comfort, redelijke kosten en de x-factor waren zo’n beetje de factoren die mijn keus zouden bepalen. Met een hele avenue met dealers van zowat alle merken om de hoek ben ik me de laatste maanden eens gaan oriënteren .....

Station, MPV, terreinwagen, alles passeerde de revue, maar uiteindelijk bleven drie redelijk geprijsde kleine MPV’s over: de Honda Jazz, Mitsubishi Colt (5drs) en een auto die nog maar net te verkrijgen is: de Nissan Note.

Proefritjes in alle 3 de auto’s leerde een hoop, alle 3 leuke auto’s. De één had dit, de ander weer dat maar de Nissan had alles! Leuke prijs, zeker in de First Edition uitvoering zoals hier omschreven, maar die helaas niet meer te leveren is, guitig uiterlijk, heel fijne motor in de 1.6 uitvoering, comfort en de ultieme beslissingsfactor, de X-factor. Een auto is slechts een vervoersmiddel, maar wanneer je er verliefd op kunt worden is dat natuurlijk wel meegenomen. De Nissan Note gunde mij dat plezier. Wanneer je hem ziet staan zonder een auto ernaast lijkt ie best groot, zet je er een station naast, dan is het weer een ukkie. Optisch bedrog ? Nee, vooral een bijzonder uitgekiende styling die van een doosje (wat MPV’s normaliter toch zijn) eigenlijk gewoon een sportief en guitig vormgegeven auto maakt.

Wat telt is echter de ruimte binnenin. Die is geweldig. Hond kan achterin op een eenvoudig te onderhouden dubbele bodem, nu het nog een puppie is zelfs met de bank in de achterste stand, waarbij er voor de achterpassagiers zelfs nog een zee aan ruimte overblijft.

Gekoeld of verwarmbaar dashboardkastje voor 2 anderhalfliterflessen of 12 blikjes, automatische verlichting & ruitenwissers, elektrische ramen voor- en achter, climate control, opbergruimte onder de passagiersstoel, klaptafeltjes achter, 6 bekerhouders, CD-wisselaar, audiobediening aan het stuur en geblindeerde achterruiten. Wat meer kan een mens zich wensen?

Update na 6 weken (3500 km):

Nog steeds probleemloos uiteraard. Sterker nog, ga hem (of haar) steeds meer waarderen. Kleine dingetjes zoals de in- en uitstap die erg prettig gaat door de (wat) hogere zit en bijzonder wijd openslaande deuren en het opbergen van spullen zowel voor (onder de bijrijdersstoel bijvoorbeeld) en achter uit het zicht onder de dubbele laadvloer. Is echt over nagedacht blijkt maar eens.

De extra donkere achterruiten bewijzen met de huidige temperaturen ook echt hun nut, evenals de bijzonder snel koelende airco. De geluidsinstallatie valt zeker met CD’s ook erg mee, verrassend zelfs voor een auto uit deze klasse.

Inmiddels ook een paar keer de hond meegenomen, hetgeen perfect gaat. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad vertelde hij ons nadien. Door de donkere ramen was hij zelf niet te zien voor de andere honden, maar kon hij zelf ongestoord naar buiten kijken. Met het achterraam een beetje open was het echt genieten, aldus onze trouwe viervoeter. Met de dubbele bodem was de zit ook lekker hoog en kon hij lekker met zijn kop op de achterbank leunen. Meteen een klein nadeeltje: het laadruim wordt daarmee wel erg hoog. Voor boodschappen ideaal. Voor hondjes wat minder.

Update na 12 weken (6000 km):

Nog steeds geen spijt !

Wat opvalt is dat de auto wat zuiniger is geworden: 1:14 is zelfs met nogal wat stadsverkeer en korte ritjes haalbaar. Met name de dubbele laadvloer ga ik steeds meer waarderen ,spullen netjes uit het zicht en toch nog genoeg ruimte erboven. Wat me verder verder positief verrast is de geluidskwaliteit van de fabrieksstereoinstallatie en de werking van de airco i.c.m. de extra donkere achterramen ... het is in een mum van tijd op temperatuur en blijft dat ook.

Kleine puntjes van kritiek:

De bocht door over een drempel is geen pretje. De auto waggelt dan behoorlijk. En de wagen zou wat stiller mogen zijn boven de 120km/h

Update na 15 weken (9000 km):

Het blijft een feest ! Vooral wanneer je dagelijks in de stad moet rijden. De olijke bolletjes op de koplampen bewijzen dagelijks hun nut, zeker nu in het donker. De overzichtelijkheid neemt daardoor echt toe. Wat verder opvalt is de lichtopbrengst van de koplampen .. die is gewoon erg goed. Verbruik ligt nog steeds rond de 7 liter per 100 km, da’s dus prima.

Nog steeds geen enkel probleem maar met 9000 km gereden verwacht je natuurlijk ook niet anders. Alles voelt zeer solide aan, zit fraai in elkaar en rammeltjes zijn niet waar te nemen. De prijsstelling van de auto is zeer scherp te noemen, en hoewel als gezegd alles goed in elkaar zit, merk je aan details dat de prijs ergens vandaan moet komen. Klepje op dashboard te glimmend en eenvoudig, achterbank slechts in zijn geheel te verschuiven, stuur alleen in hoogte verstelbaar, en de passagiersstoel weliswaar opklapbaar, maar allemaal wat omslachtig). alleen in de praktijk heb je daar totaal geen last van.

De gebruikte materialen voelen goed aan, het zit gewoon allemaal erg goed en doordacht in elkaar. On-duits speels, maar evenzo degelijk.

De standaard 3 jaar garantie geven dan ook het nodige vertrouwen.