Nissan Almera 1.6 GX (1997)

Uitvoering | Almera 1.6 GX |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Weer een Almera
Nadat onze eerste Almera alleen nog maar verder kon in een mooi Afrikaans land hebben we de Mazda 6 als gezinswagen gekocht. Echter door veranderde werksituatie moest er een tweede auto komen. Is alleen voor korte ritjes, en de Almera heeft na 9 jaar toch een speciaal plekje gekregen bij mij.
Zo werd de zoektocht gestart, en eind oktober 2014 had ik er een gevonden voor ee paar honderd euro, met 164.000 km.
Deze was (heel bijzonder) roestvrij, echter rammelde de uitlaat, had schade aan het voorscherm, en het interieur was vies en versleten.
Ik heb hier doorheen gekeken, en de auto gekocht. Daarna heb ik lm velgen gekocht, een grote beurt gegeven, een ander gisteren interieur geplaatst, en rijdt naar volle tevredenheid sindsdien.
Update
Veel gereden in korte tijd.
De banden zijn op aan het gaan en ik heb GTI velgen gekocht, eind van de maand gaan er 2 nieuwe banden onder, en danken ik weer een tijd vooruit. Foto's volgen.
Het verveelt nog steeds niet, en de Almera is probleemloos door de APK gekomen. Mijn hoop om nog 2 jaar door te sturen, wordt op deze manier wel bevestigd gelukkig.
Wanneer er geen al te grote kosten aankomen blijf ik deze nog wel rijden.
De interieurverlichting moet ik nog eens nazien, en de toerenteller danst nog steeds, maar daar heb ik me bij neergelegd. Ben benieuwd of ik dezelfde km stand van m'n oude Almera kan evenaren.
Verkocht
Tsja.... Auto helemaal af, rijdt perfect. En dan wordt door werkwisseling de auto anders ingezet...
Mijn vrouw in de Almera, ik in de "6".
Mijn vrouw is korte stukjes in de stad, met drempels en kuilen, gaan rijden. En daar is de auto niet zo geschikt voor. Ook het vele in en uitstappen zorgde voor lichamelijke klachten.
Ik heb, met wederom pijn in mijn hart de Almera verkocht.
Een nieuwe Aygo staat op de oprit.
Samengevat ;
34.500km gereden. Met een verbruik van 1;14 met een normale rijstijl. Zonder problemen en altijd starten. Zo maken ze ze niet meer...
Nu rij ik in de Mazda 6 2003 (119.000km), laten we daar het avontuur maar verder mee vervolgen.