Nissan Almera 1.4 GX (1996)
Uitvoering | Almera 1.4 GX |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
vier jaar tevreden gereden
Zojuist mijn almera van de hand gedaan (ingeruild op een cvic aerodeck)na er vier jaar tevreden mee gereden te hebben. Ik heb de auto in 2006 gekocht bij een handelaar, met 93.000 km op de teller, in de hoop er een aantal jaar probleemloos mee te kunnen rijden. De redenen om te gaan voor een almera 1.4 GX is de standaard airco, de ruime binnenmaten, het volwassen interieur, het goede weggedrag en natuurlijk de betrouwbaare reputatie.
Deze reputatie heeft de Almera meer dan waar gemaakt. In de afgelopen vier jaar heb ik naast slijtagedelen zoals banden en een achterste uitlaatdemper, welgeteld niets aan aanvullende kosten gehad en niet een keer stil gestaan of startproblemen gehad. De apk bestond op zijn hoogst een keer uit een lampje of wisserbladen. Bij aankoop heb ik overigens ook in een 1.6 gereden (vijfdeurs) maar die deed qua vermogen op het eerste gevoel niet onder voor de 1.4, maar dat kan ook aan mij of de specifieke versie gelegen hebben.
Met de 200.000 km in beeld begon de bak echter behoorlijk wat bijgeluiden te maken en (mede daardoor?) de koppeling de geest te geven. Reden om, naast de wens om een keer iets anders te rijden, de Almera in te ruilen.
Mijn conclusie na 4 jaar en ruim 100.000 km:
-Solide weggedrag
Negatief:
-bijgeluiden (versleten?) bak en koppeling na 200.000 km
-Slijtagesporen bestuurderstoel
-Bestuurderstoel komt na vooroverklappen niet in orignele stand terug
-erg dun stuur
-rumoerig onderstel
Conclusie: reputatie waar gemaakt. Voor eenieder die op zoek is naar betrouwbaar en basic vervoer zonder poespas is dit DE auto. Wel effe de bak op bijgeluiden checken en de koppeling.