Mitsubishi Space Star 1.0 Inform (2014)

Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space StarMitsubishi MirageMitsubishi Space StarMitsubishi Space StarMitsubishi Space StarMitsubishi Space StarMitsubishi Space StarMitsubishi Space StarMitsubishi Space StarMitsubishi Space Star

UitvoeringSpace Star 1.0 Inform
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

nieuwe auto

Na jaren van gebruikte auto,s nu weer een nieuwe.De eisen van de nieuwe auto waren, goedkoper en zuiniger autorijden.
De keuze is gevallen op de space star met als reden zuinig en niet zo heel klein als bv een citroen c1.
Het uiterlijk van de auto vind ik zelf niet echt van deze tijd maar mijn vrouw die er in moet rijden vind hem erg leuk.
Omdat wij geen proefrit hadden gemaakt waren wij zeer verrast over de rijeigenschappen van deze kleine auto.
Zeer comfortabel soms zelfs te slap geveerd en opvallend stil op de snelweg.
Bij optrekken hoor je natuurlijk wel dat het een driecilinder is maar is niet hinderlijk.
Vorige week op de snelweg gemiddeld 1:19 gereden en in de stad waar wij hem hoofdzakelijk voor gebruiken 1:16,5
Als het goed is worden deze waarden nog beter na 3000km.
20 jaar geleden reden wij een swift met dezelfde waarden dus wat dat betreft is er nog niet veel gebeurd , al is deze natuurkijk wel schoner voor ons millieu.

Nadelen:

geen trekhaak mogelijk
geen steun voor de armen
met 4 personen slaan de veren vrij snel door dus rustig over drempels

Verder veel auto voor een lage nieuwprijs.

update

Na 3000km nog steeds tevreden met de spacestar vooral mijn vrouw is er erg blij mee. Benzine verbruik zo rond de 1:17 dus heel netjes.Olie verbruik is er niet en tot nu toe geen problemen.
Alleen op de snelweg is het geen auto voor lange afstanden , dit voornamelijk door de elektrische stuurbekrachtiging.
Hierdoor zit er een dood /zwaar punt in de besturing waardoor je constant moet corrigeren.Veel budget auto,s hebben dit probleem ,er is goed mee te leven zolang de reis niet te lang duurt.
Het is geen auto waarmee je naar Zuid-Frankrijk mee wil rijden , maar daar is hij ook niet voor gemaakt.
Meer is er niet te vertellen , gewoon een prima auto voor de boodschappen en de hond uitlaten.
Problemen; geen problemen

7,0