Mitsubishi Outlander PHEV Instyle+ (2014) #7

Uitvoering | Outlander PHEV Instyle+ |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Geweldig! Maar helaas niet geschikt voor mijn ritten
In juni 2020 verving met de uitbreiding van ons gezin de Mitsubishi Outlander PHEV onze Ford B-max, die laatste bleek een bodemloze put en echt alles in de Ford ging ondanks een lage kilometer stand kapot. We gingen op zoek naar een droomauto, ik wilde zelf heel graag een keer in een hele grote auto rijden die ook nog eens zuinig in het brandstofverbruik zou zijn. Een Plugin bleek de oplossing te zijn.
De ritten met de Outlander zijn werkelijk fantastisch, je bezit een auto die ondanks zijn forse gewicht prima op snelheid komt en zelfs met zware aanhangers knap wegkomt bij de stoplichten. Wanneer je goed hebt geladen hoor je helemaal niets (uitgezonderd winter <10 graden). De Outlander biedt een zee van ruimte en op vakantie gaan is een groot genot. Wel viel de kleine benzine tank best tegen, slechts 35 liter waardoor je tijdens lange ritten zonder laden na 350-400km al bij de pomp staat.
Dit laatste heeft ervoor gezorgd dat gezien de gestegen brandstofprijzen en het voor mijn type ritten, meerdere korte ritten achter elkaar en onvoldoende tijd om te laden een onzuinige auto maakte. Met de dikke 19 inch velgen en dus ook een brede bandenmaat slurpte de brandstoftank zich behoorlijk snel leeg.
Gemiddeld verbruik kwam ik op benzine rond de 1:10 uit. Aankomende week mag ik een Toyota C-HR op gaan halen om toch Hybride te rijden. Wie weet dat ik in de toekomst toch weer voor een Outlander zal gaan, het was één van de beste en lekkerst rijdende auto’s die ik heb gehad, waar overigens niks stuk aan is gegaan in twee jaar. Dit hoor ik ook van andere Outlander bezitters dat het onderhoud kwa kosten behoorlijk laag is.
PRIVATE LEASE Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle+ 4WD 203 PK AUTOMAAT | DEALER ONDERHOUDEN | TREKHAAK |
- 2013

Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Limited Edition X-Line | LEER | CAMERA | CLIMA | PDC | NAVI | CRUISE |
- 2015

Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Executive Edition X-Line