Mitsubishi Outlander PHEV Instyle (2013) #5

Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEV

UitvoeringOutlander PHEV Instyle
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Verbruik phev

• 997 km

Ik heb mijn phev nu zo'n 10 dagen. In totaal 997 km op de teller. Ik kreeg de auto met 7 km op de teller. In totaal dus 990 km gereden. Wat is het verbruik? 56 liter brandstof en bijna 90 kWh. Op basis van 0,20 per kWh dus 18 euro stroom getankt. Stel 1,64 per liter brandstof staat dit gelijk aan bijna 11 liter. In totaal dus 67 liter. Gemiddeld dus 14,8 km per liter of 6,8 liter per 100 km. Natuurlijk by far niet wat er in de boekjes staat, maar voor een 1800 kg zware auto zeer redelijk.

Ik laad de auto dagelijks thuis 1x op. Verder combinatie van lange afstanden en korte. Tips om verbruik laag te houden:

1. Eco stand aanzetten
2. In de ochtend voorwarmen met de stekker nog in het contact ( scheelt veel)
3. En natuurlijk een niet te zware voet ( alhoewel ik af en toe de 0-100 heb uitgeprobeerd
4. Bewaar elektrische tijd voor stadsverkeer ( door save knop)
5. Zet terugwinnen remenergie op stand 5 (vind ik echt top, let wel op want je remlichten gaan niet aan)

Verdere ervaringen:

+ rijdt zeer soepel
+ zeer stil
+ mooie techniek! je merkt nauwelijks dat de auto omschakelt van motor naar elektrisch
+ stoelen zitten goed
+ rijdt relaxed
+ bij volgas veel kracht beschikbaar! alleen een soort turbo (elektrischetijds) gat

- afwerking binnen ok maar had net iets fraaier gekund
- parkeersensoren voor is een must
- heeft wel erg veel technische mogelijkheden, vraagt om een halve studie
- standaard geen alarm
- geen licht bij knoppen elektrische ramen

PRIVATE LEASE Mitsubishi Outlander