Mitsubishi Grandis 2.4 Intense (2006)

Uitvoering | Grandis 2.4 Intense |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
149.000 km met Mitsubishi Grandis
Vanaf nieuw heb ik deze Mitsubishi Grandis 5 jaar lang gereden en het is tijd voor een nieuwe lease auto. De Grandis is ontzettend goed bevallen. Vele vakanties naar het buitenland heeft deze auto zich bewezen als betrouwbaar, er kon altijd heel veel meegenomen worden. Skies en racefietsen (zonder voorwiel) konden er zo in.
De pluspunten zijn:
- veel ruimte
- goede zitplaatsen op 2-de rij (met verstelbare rugleuning, handig voor de kinderen om te slapen)
- goede wegligging
- motor heeft voldoende koppel om schakellui te rijden
- totaal geen olieverbruik
De minpunten:
- verbruik tussen 10 en 11 liter per 100 km, actieradius gemiddeld rond 450 km
- stuur niet axiaal verstelbaar
- gloeilampen in koplampen zijn veelvuldig stukgegaan. Zelf vervangen is zeer lastig, dus steeds weer naar de garage. Uiteindelijk long life lampen toegepast, die gaan een aantal maanden mee
- na circa 145.000 km bleken de lagers van de versnellingsbak versleten. Zonder dit mankement had ik een uitstekend voor betrouwbaarheid gegeven
- lichte vlekken op de metallic lak, herkomst onbekend
Het is jammer dat Mitsubishi dit model niet heeft gemoderniseerd (een upgrade heeft laten ondergaan), anders had ik dit model wellicht weer gekozen.
auto ingeleverd
Ik schreef al eerder dat de versnellingsbak kuren vertoonde. Het zingende geluid dat steeds erger werd heeft mij doen besluiten de lease auto eerder in te leveren. Ik wilde de schade niet groter laten worden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee