Mitsubishi Grandis 2.4 Insport (2011)

Mitsubishi Grandis
Mitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieur

UitvoeringGrandis 2.4 Insport
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2018

Japanse degelijkheid?

Als opvolger van de Kia Carnival ben ik op zoek gegaan naar een MPV waar onze vier tieners comfortabel in passen en die de caravan van 1.500 kilo fatsoenlijk kan trekken. De Grandis leek mij wat klein, maar door de positieve reviews toch maar eens gaan kijken....en hij is verrassend ruim vanbinnen. Ook de laatste twee stoelen zijn groot genoeg voor volwassenen.
Omdat hij net als de Voyager die ik in 2013 inruilde een 2.4 heeft en maar 30 kilo lichter is, verbaasd het mij niets dat hij hetzelfde verbruikt 1:10,5 gemiddeld.
Met caravan valt de stabiliteit tegen, vooral ten opzichte van de Carnival. Die was wel extreem stabiel als trekker!
Maar verder totaal geen klachten. Totaal geen!
De auto in voorjaar 2018 zonder garantie gekocht en geen moment spijt; starten=lopen en geen enkele storing gehad. En nog belangrijker; de kosten van onderhoud liggen vér onder die van de Kia. De eerste grote beurt kostte minder dan de helft....
Inmiddels ruim 20.000 km mee gereden, waarvan ongeveer 5.500 met caravan en onze 'compacte' MPV doet het zonder morren.
Ik typ compact omdat hij ca. 20 cm smaller is dan de Kia, en dat merk je met parkeren héél goed.
Het rijden is niet spectaculair, beetje suf zelfs, en de besturing is indirect. Als je echt haast hebt en aandringt, dan kan hij verbazend rap de bocht om. Maar dat gedrag lijkt hij niet aan te moedigen.
Grootste klacht is nog dat ik geen ideale positie achter het stuur kan vinden; het stuur zou dichterbij mogen staan. Verder zeer tevreden.

-Update-
Inmiddels staat de teller op ongeveer 170 dkm en er is geen enkel technisch mankement opgetreden. Omdat ik de auto vrijwel alleen volbeladen gebruik en hij dan met caravan wel diep doorzakte, heb ik er hulpveren onder laten zetten. Daar voel ik leeg maar weinig van, maar vol zakt hij niet meer diep door en voelt hij daardoor stabieler.
Verder dus niets te melden, verbruik hetzelfde, geen storingen etc.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens