Mitsubishi Grandis 2.4 Intense (2004)

Mitsubishi Grandis
Mitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieur

UitvoeringGrandis 2.4 Intense
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Wij hebben een van de eerste die er geleverd zijn, van juni 2004. Het is een zilverkleur 6 persoons auto met navigatie, afneembare trekhaak en achteruitrijdetectie. Na een jaar kunnen we niet anders zeggen dan dat het een bijna perfecte auto is. Mjn vrouw rijdt er in en heeft me al op het hart gedrukt dat deze auto voorlopig niet ingeruild wordt. Ze is 1.65 en kan door de hoge zit alles goed overzien.
Het weggedrag is goed maar de auto heeft wat moeite met drempels. Je wordt dan echt door elkaar geschud en heen en weer geslingend. We hebben een caravan van 1600 kg maar dit duidelijk te veel van het goede voor de Grandis. ook klappen de spiegels met caravanspiegels te gemakkelijk in met tegenliggers. Het privacy glas is perfect met kinderen. Standaard zijn de auto’s voorzien van climate control maar dit systeem is niet perfect. Een extra unit achter zoals bij de Toyota Previa was beter geweest.
Eigenlijk is er maar 1 ding wat ons helemaal niet bevalt, de DVD navigatie. Wat nergens vermeld wordt is dat bij de navigatieoptie de boordcomputer vervalt. Dit kan volgens de importeur niet anders en is echt een misser. Ook het systeem op zich is veel te omslachtig. De achterlichten met leds lijken trouwens een stuk feller dan andere achterlichten. We krijgen regelmatig lichtsignalen van achteropkomende weggebruikers. Voor de rest, een perfecte auto die je ook nog eens een veilig gevoel geeft.

Nu na 2 jaar nog steeds een probleemloze en perfecte auto.
Wij zouden er morgen weer voor kiezen !

Update na enkele jaren, emotioneel toe aan een verse en wederom een Grandis gekozen. Ditmaal een stone grey Insport met navigatie en dvd klapscherm. We zijn benieuwd of het navigatiesysteem eindelijk bruikbaar is. De huidige Grandis heeft inmiddels 34.000 km gelopen en is eigenlijk al die tijd proleemloos geweest. Nog gekeken naar een Grand Espace maar dit durf ik vanwege de vele, vele negatieve revieuws toch niet aan. Ook de Ford SMax 2,5 turbo bekeken maar gezien onze vorige Focus nog niet weer toe aan een Ford.

Achteruitrijdetectie weigert soms.

Dit is reeds onder garantie verholpen.

9,5