Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Intro Edition (2011)
Uitvoering | ASX 1.6 ClearTec Intro Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eindelijk na veel overleg de knoop doorgehakt en een mits. ASX aangeschaft.
Wel erg huiverig want de recencies zijn niet misselijk!
Het zou een eenvoudige en enigzins kale SUV zijn en ook autoweek was niet erg enthousist over het product.
Als je dat ter harte neemt dan wordt je toch voorzichtig.
Welnu, de eerste vijfhonderd kilometers in het weekend gereden en het is een verademing.
Er klopt niets van al die zogenaamde autofreeks en die waardeloze autoprogramma's want dit is gewoon een fantastische auto.
voorbeeld: het geluid van de motor zou de radio overstemmen, ( niets van gemerkt) zou die autofreek reporter soms een absoluut gehoor hebben gehad tijdens de test? Of reed hij soms 200 kilometer per uur?
Een goed aangeklede auto met alles erop en eraan en dus behoorlijk veel luxe aan boord en maar een klein minpuntje tegenover mijn ford Fusion Crossroad die bij het op slot zetten ,automatisch de buitenspiegels deed inklappen wat in de binnenstad van Amsterdam zeer goed van pas kwam.
(Nu doe ik het weer met de hand)
Voor de rest alleen maar pluspunten tot heden.
Het schakelen zou wat haperig gaan (niets van gemerkt) gaat als een mes in de spreekwoordelijke boter!
beste auto
zo, de eerste vierenenhalfduizend kilometers zitten erop en ik moet zeggen, een fantastische auto die geheel aan mijn wensen voldoet.
Het start/stop systeem bij stoplichten is even wennen maar in de praktijk voldoet het uitstekend.
De auto is zeker niet lui te noemen ondanks dat hij er een halve seconde langer over doet tot de honderd in vergelijking met mijn vorige auto (een ford fusion 1.6) maar dit is wel meer een limousine in dezelfde vergelijking.
De vering is goed afgesteld en alle oneffenheden neemt hij met gemak zonder springerig te worden.
Jammer is dat vele zg. kenners het altijd maar hebben over een sobere auto wat absoluut niet de waarheid is omdat ik denk dat hun werkelijke broodheren in duitsland en frankrijk zitten.
Dan moet je daar natuurlijk vol lof over schrijven.
Maar deze auto overtreft op vele punten de meeste franse en duitse auto's
Een beetje ervaring op dat gebied na 7 duitse (volkswagen) en 3 franse (renault scenic) heb ik inmiddels wel en kan er dus een beetje over meepratem!
Deze auto wordt in de testbladen echt ondergewardeerd en dat is jammer.
Maar als pluspunt kun je dan zeggen dat hij wel een beetje exclusief blijft.