Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Intro Edition (2010)

Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Intro Edition (2010)

UitvoeringASX 1.6 ClearTec Intro Edition
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2011

Aankoop

Mijn vorige auto een Nissan Note uit 2006 was ik na verschillende problemen een beetje zat. Ik ging dus rond kijken voor een andere auto. Ik heb verschillende auto's bekeken en gereden maar al met al was ik blij verrast over deze Mitsubishi ASX.

Het is een company car geweest van de dealer. Er zijn dus demo-/proefritjes in gedaan. En hij is een tijdje gebruikt door medewerkers voor woon-/werkverkeer.

Ik wilde een grotere auto dan de Nissan Note. En ik twijfelde tussen een Nissan Qashqai en deze Mitsubishi ASX. Na in beide gereden te hebben kwam de ASX zeker door de kilometerstand van maar 7000km (ten tijde van proefrit) als beste uit de bus.

Ik zet alle beoordelingen nu even op voldoende aangezien ik bij aankoop nog te weinig kan zeggen over alles.

Na 2600km

Ik heb er nu in 4 weken iets meer als 2600km in gereden en ik ben nog steeds zeer tevreden over de auto.

Het verbruik valt me alles zins mee. Ik haal nog niet het verbruik van de fabrieksopgave. Maar dat komt omdat ik naar mijn werk en terug vaak in de file sta. Ik haal gemiddeld 6.3km/liter dat is ongeveer 1 op 15.9km dat vind ik een respectabel verbruik. Zeker voor een auto die 1200+ kilo weegt.

Hij is op dit moment nog iets minder zuinig als mijn vorige Nissan Note. Maar zodra de files rond Rotterdam wat minder worden.

Binnenkort gaat de auto naar de dealer om parkeer sensoren in te laten bouwen. Ik denk dat het met dit formaat auto wel handig is dat ik hoor of ik dicht in de buurt van een paaltje ben. Zeker omdat het inschatten van het formaat en de ruimte die je nog over hebt nog wel wat 'training' vergt.

Update en ervaring

Maar weer eens een update op mijn review. Ik heb nu al flink wat kilometers er op zitten. En ik ben nog steeds zeer tevreden over de auto. Ik heb parkeer sensoren laten inbouwen en ben daar zeer tevreden over. De dealer heeft de speaker in de kofferbak geplaatst net rechts achter de bank. Hierdoor is het geluid van de speaker goed te horen. Zelfs met muziek (hard) aan.

Verbruik valt me alles sinds mee! Zeker voor dat gewicht en aerodynamica. Op hoge snelheden is hij natuurlijk door luchtweerstand niet zo zuinig. Maar dat kan je verwachten met zo'n model.

Al met al een super fijne auto.

40.000km beurt

De auto is nu voor de 2e 20.000km beurt geweest. Weinig mee aan de hand. De gebruikelijke kosten.

Nog steeds zeer tevreden met de auto, na de beurt is de auto wel ineens weer een stuk zuiniger geworden. Bij de vorige 20.000km beurt was de auto juist minder zuinig geworden.

Tenminste daar lijkt het op als ik naar het verbruik kijk.

Al met al nog steeds een super auto

Krukaskeerring lek geraakt

De krukaskeerring raakte lek waardoor het hele motor compartiment en auto aan de buiten kant vol zat met olie. Dit pas bij thuiskomst gemerkt omdat er wat rook onder de motorkap vandaan kwam. Gelukkig was het oliepijl nog hoog genoeg. Volgende morgen alle olie weggelopen. Auto naar de dealer voor reparatie. Alles onder garantie gerepareerd, en alles werkt nu weer goed. En auto gereinigd.

10,0

PRIVATE LEASE Mitsubishi ASX