Mini One (2004) #3

Mini Mini
Mini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini Mini - interieurMini Mini - interieurMini Mini - interieur

UitvoeringOne
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2023

Leuk om te rijden met een gebruiksaanwijzing

Na veels te veel geld uitgegen aan mijn rijbewijs. Kwam daar een eerste auto. Als fan van Mini's gekeken naar een Mini uiteraard. Na een proefrit gemaakt te hebben besloten deze auto te kopen.

Helaas met de kennis van nu had ik het nooit moeten doen. De spiegels afstellen is een ramp, omdat de spiegels volledig rondlopen. Daarnaast heeft het behoorlijk lang geduurd voordat het lukte een comfortable zithouding te vinden. Overigens ook nadat iemand anders mijn zitpositie gewijzigd heeft.

Dan nu over de rij eigenschappen. Je hebt inderdaad het idee dat je in een kart zit. Helaas trekt deze automaat enorm langzaam op als je hem niet boven de 3000 toeren wil jagen. Verder bonkt de auto behoorlijk als je flink hebt doorgeremd en voor het goed remmen zelf moet je het rempedaal behoorlijk diep intrappen.

Helaas waren dit niet alle negatieve punten aan de auto ook heb ik al een aantal keer met een lege accu gestaan van het voor jaar. Het brandstof verbruik kunnen we helaas ook niet zuinig noemen.

Al met al zou ik een mini one niet aanbevelen bij iemand.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee