Mini One (2004) #2

Mini Mini
Mini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini Mini - interieurMini Mini - interieurMini Mini - interieur

UitvoeringOne
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Mini one

'Een mini is een vrouwenauto.' Dit hoor je vaak terug bij de mensen. Dan antwoord ik altijd met: 'een vrouwenauto bestaat niet. Het hangt ervan af hoe je er mee rijdt'.
Toen ik voor het eerst in 2001 een mini zag bij de dealer. Dan zei ik, ik moet er 1 hebben. Toen heb ik deze mini one gekocht.

Ik weet het, je kan er over discussiëren dat het met die kleur zeker een vrouwenauto is. Maar dat is allesbehalve. Een mini is een gokart. Je voelt er alles in en het is in mijn ogen de enige 'premium' auto in het B segment. De a1 is totaal geen concurrent van de mini. De mini is kleiner(maar heb er wel al met 5 personen ingezeten) en stuurt beter. De A1 voelt artificieel aan, mini niet.

Oorspronkelijk is hij van 2001 toen ik hem kocht, maar mijn motor is door de dealer kapot gedaan. En dus heb ik er een paar jaar geleden een 1.6l (van 2004)ingestoken van 90pk. Ook heb ik op dat moment beslist dat 90 pk te weinig was. Bij een mini voelt het alsof je snel accelereert, maar in het echt ging hij maar ik 10 seconde naar de 100, ook de topsnelheid van 170 was te laag. Nu met de chip, nieuwe luchtfilter, uitlaat heeft hij 140 pk en gaat hij in 8sec naar de 100 en topsnelheid van 200.

Het comfort is door de 17" wielen 'sportief'. Je voelt dus alles op de weg. En hij verbruikt toch 7 a 8 liter per 100km.

Een mini is ideaal al beginnersauto of als 2de auto.

Mijn mini begint nu echt te oud te worden dus ik zal hem stilaan weg doen. En dan sta ik (omdat ik een hatchback fan ben)voor een dilemma. Zou ik voor de mini jcw gaan of mazda 3 mps.
Verfijning, mooi geluid en het gokart gevoel tegen brute kracht en ruimte.