Mini Countryman E Favoured Trim (2025)
| Uitvoering | Countryman E Favoured Trim |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 10.755 km |
1e 2 maanden
Ik heb na de BMW i4 besloten om de Mini Countryman E te nemen als nieuwe auto. Ik was niet bewust op zoek naar een Mini maar ben er tegenaan gelopen. Door de goede ervaringen met de BMW besloten de Mini te nemen die gebruik maakt van de aandrijflijn van BMW.
Ik heb de Mini besteld in Favoured trim en het XL pakket. Verder heb ik trekhaak, glazen schuif/kantel dak besteld. Een auto waar bijna alle optie op zitten.
Wat mijn positief opvalt aan de auto:
- Stoelen zitten heerlijk en zijn goed instelbaar ( elektrisch met geheugen )
- Bediening is even wennen maar werkt allemaal feilloos
- Harman Kardon installatie in de auto is top
- knopje in de klep om de laadkabel te ontgrendelen
Mindere puntjes:
- De achterbank moet je neer klappen door aan lusjes te trekken. Deze zitten verstopt en kost ook wel moeite om de bank neer te klappen
- Berijdersprofiel wisselen duurt lang
- Je kan een NFC kaart toevoegen aan je telefoon. Groot nadeel vind ik dat de auto van te ver open gaat waardoor je bij het lopen in huis de auto open gaat op de oprit
De auto rijdt prima. Hij is hard geveerd maar wel comfortabel. Dat zal ook wel komen door de 19" wielen. De navigatie werkt prima al vind ik deze minder dan de navigatie in de BMW.
Het laden van de auto werkt zoals Mini belooft. Wel moet je opletten als je afwijkt van het snel laad punt dat je de voorverwarming van de accu aanzet. Dat regelt de auto zelf maar als je een ander laadpunt pakt werkt het niet. Het verbruik vanaf half december tot nu is 19,6kW/100km waarbij 75% snelweg kilometers zijn en een deel voor 6:00 uur waar ik 130 rij war dat toegestaan is. Ik verwacht bij de zomerbanden een lager verbruik.
PRIVATE LEASE MINI Countryman
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mini Countryman (u25) 1.5 XL AUTOMAAT PANO.DAK/LEER/TREKHAAK/HEAD-UP/360CAMERA
- 2025

Mini Countryman 1.5 C John Cooper Works XL | Schuif-/kantel Pano | Head-Up | Massage | Stuurwiel verwarming | 20" | Harman Kardon | Trekhaak
- 2024

Mini Countryman 1.5 C John Cooper Works XL JCW - PANO -H/K - 19"
- 2024

Dubbeltest: De Smart #5 is bizar snel, maar minder 'af' dan de Mini Countryman

Test: Mini Countryman SE ALL4 – Maxi Mini nu ook elektrisch

Beresterke vetklepperij: Audi RS5 is bijna 2.400 kilo zware powerplug-in!

Voor de vlotte ondernemer: plug-in hybride Ford Transit Custom Grey Platinum