Mini Countryman E Favoured Trim (2025)

Mini Countryman E Favoured Trim (2025)

UitvoeringCountryman E Favoured Trim
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

1e 2 maanden

Ik heb na de BMW i4 besloten om de Mini Countryman E te nemen als nieuwe auto. Ik was niet bewust op zoek naar een Mini maar ben er tegenaan gelopen. Door de goede ervaringen met de BMW besloten de Mini te nemen die gebruik maakt van de aandrijflijn van BMW.
Ik heb de Mini besteld in Favoured trim en het XL pakket. Verder heb ik trekhaak, glazen schuif/kantel dak besteld. Een auto waar bijna alle optie op zitten.

Wat mijn positief opvalt aan de auto:
- Stoelen zitten heerlijk en zijn goed instelbaar ( elektrisch met geheugen )
- Bediening is even wennen maar werkt allemaal feilloos
- Harman Kardon installatie in de auto is top
- knopje in de klep om de laadkabel te ontgrendelen

Mindere puntjes:
- De achterbank moet je neer klappen door aan lusjes te trekken. Deze zitten verstopt en kost ook wel moeite om de bank neer te klappen
- Berijdersprofiel wisselen duurt lang
- Je kan een NFC kaart toevoegen aan je telefoon. Groot nadeel vind ik dat de auto van te ver open gaat waardoor je bij het lopen in huis de auto open gaat op de oprit

De auto rijdt prima. Hij is hard geveerd maar wel comfortabel. Dat zal ook wel komen door de 19" wielen. De navigatie werkt prima al vind ik deze minder dan de navigatie in de BMW.
Het laden van de auto werkt zoals Mini belooft. Wel moet je opletten als je afwijkt van het snel laad punt dat je de voorverwarming van de accu aanzet. Dat regelt de auto zelf maar als je een ander laadpunt pakt werkt het niet. Het verbruik vanaf half december tot nu is 19,6kW/100km waarbij 75% snelweg kilometers zijn en een deel voor 6:00 uur waar ik 130 rij war dat toegestaan is. Ik verwacht bij de zomerbanden een lager verbruik.

7,5

PRIVATE LEASE MINI Countryman