Mini Cooper S Chili (2004) #2
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 103.500 km |
| KM-stand laatst | 132.000 km |
Gekocht
Na vele jaren in leaseauto's gereden te hebben, weer terug naar een eigen auto. Als eigen ondernemer, zocht ik een leuke auto, met zakelijk voorkomen, maar ook een lekker fungehalte.
De S trok mij bijzonder aan vanwege de redelijke waardevastheid en de compleetheid van de auto.
De auto is een Cooper S Chili. Alle opties zitten erin, op de middenarmsteun na. Van PDC, tot navi, van volleder tot zonnedak en van stoelverwarming tot voorruitverwarming.
De eerste indruk is zeer positief. Paar kleine onderhoudsdingetjes, maar die waren vlug verholpen. Motorisch erg fijne auto, de compressor doet z'n werk goed. Wegligging fantastisch. Banden, zijn door de runflat erg stug. Die komen niet terug bij vervanging. Samen met de strakke vering/schokbrekers heb je soms het gevoel dat er steigerpijpen gebruikt zijn. Wennen, maar daarna ga je het als prettig ervaren, omdat je lekker strak kunt sturen.
Als je niet eerder in een auto van dit kaliber hebt gereden, moet je even wennen. Zware koppeling, zwaar sturen, echt een sportieve rijdersauto.
Verbruik, het label G is niet voor niets. Hobbies kosten geld en een S koop je met emotie, niet met verstand...! Ik kan dus prima leven met de 1 op 7,5 (soms 8) bij stadsverkeer. Op de snelweg is de auto meer in z'n element en wordt de 1 op 11 (soms 12) gehaald.
Alles bij elkaar top, veel plezier van!
Verkocht
Een tijd van komen en een tijd van gaan. Met bijna 132.000 km afscheid genomen van de auto. Niet omdat de auto niet beviel, maar omdat we een grotere auto nodig hebben. Enigszins met pijn in het hart, is de auto gisteren dan ook van eigenaar gewisseld.
De bijna 30.000 km die we er in gereden hebben beviel de auto gewoonweg goed. Erg veel plezier aan en mee beleefd. Een warme deken is ook de NewMiniClub. Allemaal enthousiastelingen!
Als je overweegt eenzelfde exemplaar te kopen, probeer dan bij een goede en ervaren mini-specialist terecht te komen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.
Samengevat hebben we vrijwel geen grote noemenswaardige problemen gehad. Ja er gaat eens iets stuk en vervanging is niet altijd goedkoop. Maar over het algemeen betrouwbaar en degelijke auto gebleken afgelopen paar km. Olieverbruik viel bij ons ook erg mee, ca. tweeenhalve liter op 30.000km.
Jammer dat de auto weg is, maar gelukkig kan een ander er weer veel plezier aan beleven. Aan deze (althans verwacht ik) oldtimer van de toekomst.