Mini Cooper S (2003)

Uitvoering | Cooper S |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Eerste ervaringen
Mijn eerste ervaringen over mijn Mini Cooper S uit 2003., met JCW interieur, xenon verlichting en climate control.
Deze auto aangeschaft vanwege gunstige aanschafprijs, had wel een paar dingen die moesten worden opgelost maar dat wist ik bij aanschaf. Was al reeds voorzien van een andere poelie (kleiner), k&n filter met JCW filter box en chip tuning. Hierdoor 200+ pk. De ketting was ook al vervangen.
De zaken die ik wist dat moest worden opgelost, zijn opgelost en/of ik er aan wilde doen:
Nieuwe spoor stangen
Nieuwe stuurkogels voor
Nieuwe uitlaat tussen- en einddemper
Airco laten vullen
Aanzuigbuis luchtfilter vervangen
Interieur filter vervangen
Originele dakspoiler
17 inch velgen
Nu zo een 5000 km al gereden met de Mini. Nadeel is altijd euro 98 tanken voor het behoudt van de auto, kost iets meer maar betaald zich terug.
De auto heeft geen druppel olie verbruikt tot op heden.
Een Mini is natuurlijk klein, je kan dan ook niet echt mensen achterin meenemen, achter mij als bestuurder past dat al helemaal niet. Maar moet zeggen, zit positie en beenruimte als bestuurder is prima. Het is echt enorm veel fun deze auto, voelt echt als een kart, meer dan ruim voldoende trek vermogen, (geen GTI kan je bijhouden), de kleine pop’s uit de uitlaat (dat is standaard) en dan ook nog het geluid van de supercharger.
Gewoon een auto met een hoog fun gehalte, geschikt wanneer je niet te veel ruimte nodig hebt in een auto en niet altijd gebruikt.
Moet ook zeggen, gewoon rustig rond cruisen of in de stad rijden is ook echt fijn met deze auto, je hoeft natuurlijk niet altijd het volle vermogen te gebruiken, wat ik ook zeker niet doe.
Ingeruild
De auto ingeruild voor een BMW.
Kort samengevat, leuke fun auto maar niet praktisch genoeg voor mij.
Heb er net iets meer dan 10000 km mee gereden, maar het moeten vervangen van de kachelradiateur, stuiteren (standaard iets lager dan bijvoorbeeld een r50) zeker in combinatie met 17 inch velgen, op de snelweg over hobbels het gevoel hebben dat je wordt gelanceerd (en geloof mij heb echt lagere auto’s gehad) was voor mij uiteindelijk de eindconclusie, wil gewoon wat luxer en met meer ruimte. Overwogen om een nieuwere Cooper S te kopen, maar de motoren zijn er nu niet echt beter op geworden.
Uiteindelijk viel het allemaal wel mee wat er aan de auto moest worden gedaan, zeker gezien de leeftijd. Veel plezier van gehad, dat zeker, als ik een garage had gehad dan was deze auto gewoon de stalling in gegaan.