Mini Cooper Pepper (2004) #3

Mini Mini
Mini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini Mini - interieurMini Mini - interieurMini Mini - interieur

UitvoeringCooper Pepper
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Als we ooit een blikvangertje hebben gekocht dan is het wel deze brandweerrode MINI!

Nou ja... Mijn vrouw was er dus echt verzot op. Hij dient als tweede auto en dat is (als hij het tenminste goed doet) geen straf! Superstrakke kart, die lekker opvallend is met zijn 17 inch wielen, zijn witte dakje en spiegels, alsmede zijn White Bonnets op de motorkap.

Prestaties voor deze 1.6 liter motor zijn niet werelds, maar toch beslist toereikend. De wegligging is absoluut BMW-waardig. We hebben trouwens bewust geen Chili-pakket gekozen, vanwege het nog stuggere sport-onderstel. I.c.m. 17 inch wielen solliciteer je naar een paar hernia"s.
Ook hebben we bewust gekozen voor de regensensor en de electrochrome binnenspiegel. Gewoon perfect.

Vanaf de eerste dag piept en kraakt de MINI in het interieur. Mag eigenlijk niet voor zo"n hoog bedrag, maar ja... Dat noemen we dan maar karakter...

Vanaf 3.300km zijn er nogal wat storingen aan de MINI (geweest):

* Sissend geluid (spruitstuk vervangen bij vijde bezoek)
* Weigerende afstandsbediening (nog steeds na 6 keer niet inorde
* Dashboardlampje van geopende motorkap en kofferdeksel, alsmede de binnen- en kofferbakverlichting blijven branden (bij het zesde bezoek opgelost)
* Inhouden van de motor (ook pas bij het zesde bezoek opgelost)
* Huilend bijgeluid bij 2500, 3300 en 3700tpm (nagenoeg) opgelost bij het vijfde bezoek)
* Verbruik (opgelost bij het vijfde bezoek)

Dan zijn er nog drie zeer opvallende zaken:
1. Te sterke verschillen in de dealerorganisatie. Mijn plaatselijke BMW-dealer heeft de problemen met mijn MINI niet kunnen oplossen. Na vier keer ben ik naar de dealer in Nijmegen gegaan. TOP TOP en nog eens TOP. Dat het nog niet helemaal inorde is verwijt ik deze dealer beslist niet, maar wel het product!

2. Mijn MINI is een keer "s avonds blijven staan als gevolg van een technische storing. De hulpcentrale van MINI en BMW vielen mij zwaar tegen! Ik heb vervolgens een week in een huurauto (VW GOLF 1.6 FSI) mogen rijden en vervolgens ook nog hiervan een rekening van ruim tweehonderd euro gekregen! Ronduit slecht. De dealer in Nijmegen heeft dit trouwens keurig voor mij opgelost.

3. De afschrijving is schandalig en onacceptabel hoog. Voor een auto van bijna 28.000 EURO na bijna een jaar nog maar 21.000 EURO terugkrijgen is gewoon schandalig slecht.

Kortom: Dit was onze eerste en beslist ook onze allerlaatste Mini. Nooit meer.

We zijn nog in onderhandeling over een BMW 1-serie, maar neigen nu toch met de dag meer naar de Golf V, met name de GTi. De BMW-hulpcentrale mogen we voor de overweging van VW Golf bedanken. Zij hebben voor ons namelijk deze auto (zeer professioneel) geregeld en wij zijn dus lekker enthousiast geraakt!

Toch bestaat er op dit moment geen geinigere auto dan de Mini en zullen we beslist nog wel een keertje heimwee naar hem krijgen.

3,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee